Skip to main content
  • 25 juni 2006

At the Copa

Dé Hogeweg


Vooruitlopen. De samenhang der dingen doorgronden. Twee zaken die de politie niet vaak doet, maar nu even wel.
Hotshots: WK lingerie mag dan het vleesgeworden toppunt der smakeloosheid verbeelden; het wordt zeer goed bekeken. Menig voetbalminnende man wil het 'toch even zien' om vervolgens te melden dat hij er 'al snel genoeg van heeft'.  
Als extra trekkertje vooraf werd door de makers van Veronica verspreid dat Sandra K., die vorig jaar een aanklacht tegen Robin van Persie indiende bij de politie wegens verkrachting, ook meedoet. Nou, die willen we natuurlijk wel eens zien in haar tanga.
In elke pauze van elke wedstrijd wordt er massaal gezapt naar de fladderende en zwabberende lingerie-babes.

Tijdens het WK heeft de politie een belangrijke rol. Een broeierige hittegolf hangt over het volk. De politie rukt uit naar plekken waar voetbalgekte uit de hand loopt. De politie heeft het ook warm en werkt in blouse zonder jasje. Maar wat blijkt? De politievrouw draagt een doorkijkblouse! Dat werkt natuurlijk averechts als zij op een hot spot komt om de orde te herstellen.  

Al langer is er discussie over een ‘onprettig neveneffect’ van het nieuwe uniform voor vrouwen. De overhemden waren vroeger blauw. Geen doorkijken aan. Maar met de nieuwe, witte blouse schijnt witte en gekleurde lingerie door. In vergelijking tot de normale snelheid waarmee de politie haar werk doet, komt zij nu als het ware uit stand met een aanbieding.
Agentes kunnen bij de Nederlandse Politie Bond met korting speciale Copacabana-lingerie aanschaffen. Het is ‘comfortabele lingerie van superzacht Braziliaans katoen in de kleur latte’ die leden van de Politiebond met 25 procent korting kunnen kopen. Ook kunnen ze van de politie drie gratis onderhemdjes krijgen. Zo moet voorkomen worden dat het nieuwe uniform met witte bloes te veel de nadruk legt op de ‘vrouwelijke vormen van de agentes, zodat de aandacht wordt afgeleid van het professionele optreden’, zo staat in het NPB-blad. De bonds-bh zou niet opvallen in het nieuwe uniform van de politie.
Een knap staaltje van de niet aan kracht inboetende gedegen aanpak, immers het handelsmerk van de politie. Daarbij is het goed dat ze het volk van al hun bezigheden op de hoogte houden.

Welk politiegenie in de uniformdenktank zou de combinatie het eerst gezien hebben? Brazilië is de gedoodverfde kampioen na de titel in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002 ook al gepakt te hebben.
Corpschef A:  Joh, we noemen de bonds-bh Copacabana. Hoofdofficier B: (zingend) She was a showgirl. Politievoorlichter C: Ja, met yellow feathers in her hair! Van Copacabana artikelen naar WK-lingerie is een kleine stap in de mannelijke denktank.
En zo komt het WK lingerie voor politievrouwen in 2010 al snel dichterbij.