Skip to main content
  • 10 februari 2021

Retteketet, Baudet

JoopFinland

Er zijn weer racistische tweets uit het app-groepje van FVD naar boven gekomen. Wat voor beerput gaat er deze keer open? Men maakt er grappen over 'negers' en 'cucks'.

Zo zei Baudet op 29 juli van het afgelopen jaar tegen zijn partijvrienden dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor Hispanics 90 is en voor Afro-Amerikanen 75.

Dat is niet zo. Maar, al zou dat zo zijn: Who cares? Wat wil je hiermee zeggen? Dat ze minder waard zouden zijn? Ze zijn (zogenaamd) dommer en dus minder waard? Dit soort dingen haalt extreemrechts wel vaker aan. Witten zijn slimmer dan zwarten. Al zou dat waar zijn, wat dan nog? Wat wil je met dat statement? Je moet het land uit, want je IQ is niet hoog genoeg? Ik wil weleens weten wat het IQ is van de gemiddelde FVD-dwaas. Het ligt rond het gemiddelde, neem ik aan. Een middelmatige partij, voor middelmatige mensen.

Daarnaast, al zou het waar zijn dat men in Afrika een laag IQ haalt, dan is dat toch niet zo gek, als je ziet hoe arm dat werelddeel is. Je moet rijkdom hebben om je te kunnen ontwikkelen, weetje wel...En wie plunderde/plundert daar de rijkdom weg?

Trots zijn op je kleurtje? Waarom zou je daar trots op zijn? Het is geen prestatie. Een of andere youtuber begon laatst ook over het feit dat hij zo trots is op zijn ras. Maar je bent dan trots op letterlijk niets. Trots op gebakken lucht. Trots zijn op iets waar je niets voor gedaan hebt is stupide en makkelijk. Als je nou zegt, ik heb een ontdekking gedaan in de natuurkunde, kijk, dat is iets waar je trots op kan zijn. maar je huidskleurtje? Daar ben je volgens mij alleen trots op als er niets anders meer is waar je trots op kan zijn.

Medewerkers Andreas Bakir en Samuel Jong – thans de kandidaten 17 en 15 op de kieslijst – drongen in de groepsapp aan op een verbod van Netflix omdat de serie The Couple reclame zou maken voor een seksuele relatie tussen blanke vrouwen en zwarte mannen.

Ja, dat zou natuurlijk niet moeten kunnen: dat die vrouw die jij leuk vindt, met een zwarte gaat. Zou verboden moeten worden. In de boreale grondwet. Vrouwen die seks hebben met zwarte mannen? We worden ondermijnd! Door een serie van Netflix. Cultuurmarxistisch Netflix doet nu ook al alsof het normaal is dat witte en zwarte mensen relaties hebben. Waar gaat dat heen, denkt de Arische stormjeugd.

In een discussie met zijn toenmalige stafleden Gideon van Meijeren en Yanick Chevalier – thans de nummers 6 en 23 op de kandidatenlijst  –  zei Baudet: ‘Wil jij dat je zus met een neger thuiskomt?’ Van Meijeren antwoordde: ‘Hell no.’

Alsof deze twee sukkels erover gaan met wie hun zus thuiskomt. Is je zusje je eigendom?  Net zoals in het islamitische salafisme? Hetzelfde salafisme waar jullie van FVD zo tegen zijn...? Ja, maar het is een maar grapje zal de FVDer misschien zeggen. Dat geloof ik dus niet. Zulke mannen hebben echt meningen over de relaties van hun zus.

En waarOM mag ze niet met een zwarte thuis komen? Vertel ons dat dan, Baudet. Omdat zwarte mensen minder zijn? Ik ga er niet op in, zegt Baudet. Terwijl ie  dat dus wel zou moeten doen. Wij betalen jouw dikke salaris, Baudet, van ons belastinggeld. Enige openheid mogen we daarvoor toch wel terug verwachten? De arrogantie waarmee die Baudet omgaat met de pers. Je zegt allemaal racistische dingen, maar wilt niets verhelderen.

Baudet ontkent het niet, maar zegt dat er zoiets is als 'briefgeheim' en hij moet kunnen zeggen wat hij wil, in de privé-sfeer.

Baudet is een volksvertegenwoordiger. Wij bekostigen hem. Hij is verkiesbaar. Daarom willen de mensen weten of de geruchten waar zijn. Of het waar is dat hij een racist is. En ja, dan duiken de journalisten dus op je. Om te kijken wat je allemaal uitkraamt in je app-groepen. Als je een publiek figuur bent, wordt er anders met je privacy omgegaan.

Hij zet zichzelf in de spotlights. Niet zo gek dat onderzoeksjournalisten dan op hem duiken. Dat had ie toch kunnen weten? Als je als politicus dingen appt over 'negers' ,dan weet je toch dat zoiets vroeg of laat naar buiten komt? Of je het nou meent of niet. Met of zonder 'briefgeheim'.

Ik zeg: wie de ring betreedt, kan klappen verwachten. Jij wordt politicus? Jij valt van alles en nog wat aan? Dan kan je verwachten dat men terug slaat. Jij valt de media aan? Dan zal de media ook niet lichtzinnig met jou omgaan. Je gaat zelf het gevecht aan. Wees dan niet verbaast dat ze je fileren. En als je niet gefileerd wilt worden, zeg dan geen rare dingen over 'negers' en 'cucks'. Het is zo eenvoudig.

Als ik hem was zou ik nu niet alleen over straat meer gaan. Je moet maar net een 'neger' tegen het lijf lopen, die ook van dit nieuws op de hoogte is. Die weet hoe jij over zwarte mensen denkt. En nee, dit is niet bedoeld als 'dreigement'. Ik meen dit serieus. Ik vraag het mij gewoon af. Loopt hij nu niet gewoon gevaar?

Baudet woont in Amsterdam. In Amsterdam wonen genoeg 'negers' (wat een denigrerend scheldwoord is) die minder gediend zullen zijn van zijn grapjes. Het zou mij niet verbazen, als hij nu een keer tegen de vlakte geslagen zal gaan worden, door een zwarte. Maar ik neem aan dat hij ook bewaking heeft. Zo niet, dan is dit zelfdestructief gedrag.

Je bent lid van een extreem rechtse partij en maakt vervolgens hatelijke grappen over zwarten. Je spreekt op de IJzerwake en doet hatelijk over zwarte mensen, en dat zou dan toeval zijn? Ik spreek op de IJzerwake, schild en vrienden (nazi's) zijn mijn kameraden en ik zie mijzelf als 'alt right'. Maar als ik denigrerend/hatelijk over zwarten praat, dan snappen jullie toch wel dat ik dit niet zo bedoel....Dan snappen jullie ook wel, dat ik een toneelstukje opvoer....Nee, dat doe je dan dus niet, jij meent die grappen. Diep in je hart meen je het en dat weten we. Dit is geen sarcasme, geen persiflage, geen dronkenschap.

Jij gelooft in een dominant blank Europa. Jij spreekt voor de neonazi's in Vlaanderen. Jij onderhoudt contacten met iets als Erkenbrand. Je onderhield warme contacten met de NVU. Jij hebt 'interessante gesprekken' met Amerikaanse 'ras realisten' (lees nazi's). Maar je haat zwarte mensen niet echt? De mensen vertrouwen je niet meer, Thierry. Je bent een oplichter. Net als al die andere politici.

Nayako Sadashi