Skip to main content
  • 27 juni 2021

Jullie eer is de mijne niet! Vet-dag slecht voor iedereen

Arthur Graaff

Met diepe afkeer en walging zit ik te kijken naar de NOS-uitzending over veteranendag. Letterlijk pijn in mijn maag. Onbegrijpelijke verheerlijking van kolonialisme, westerse militaire macht, verkocht met een weeë en leugenachtige saus van 'humanitaire hulp' - weten jullie nog hoe we in Irak terechtkwamen na de leugens en het bedrog van Bush cs? En hoe - gelukkig - het kabinet Balkenende daarover is gevallen?

En hou je vast: op tientallen plaatsen in Nederland starten veteranen nu 'anjerperkjes'....

Overal witte anjers, en nergens één woord over de stuitende zak prins B, ex-lid van de SS, de corrupte en omkoopbare aartsopportunist, sjoemelaar, leugenaar, en wapenhandelaar die zich door Lockheed liet omkopen. En die nooit schuld bekende of excuses aanbod... want daar gaat het uiteindelijk om. Fouten erkennen...

Zit je stevig? Riemen vast?

https://www.google.com/search?q=anjerperk+veteranen&newwindow=1

Wat moeten we daar nu weer mee? Bloemen gaan uitrukken? Volkomen volksverlakkrerij. Zelfs het Daltonlyceum Barendregt...Ik zal ze een krachtige boze brief sturen, die goddeloze ongaren, om dit te gaan uithalen. Zelfs godbetert Femke Halsema  heeft er een geopend... wat is dit? Ook de BM van Houten heeft er net een geopend....

Mag ik nog even als voetnoot opmerken dat onder de 'veteranen' ook KNIL-lers zitten - mannen die hebben meegedaan aan de koloniale onderdrukking - met groot geweld - van de Indonesiërs. En die hebben meegedaan aan de systematische strafexpedities en moordpartijen tegen burgers, kinderen, bejaarden? (Die mannen vallen overigens niet onder de Nederlandse Defensie-definitie van 'veteraan' omdat Ned-Indië toen formeel deel uitmaakte , volgens de Ned staat van toen, van het Koninkrijk der Nederlanden, en zij dus niet uitgezonden zijn naar het buitenland... Vooral de Molukse KNIl-lers niet... Dus als je die in je club toelaat, wat zegt dat dan over die club?

En dan Claudia de Breij die daar gaat staan zingen en eerder in een toelichting op tv zei dat ze zoveel bewondering heeft voor mensen die zich ergens heen laten sturen, en dan niet vragen: waarom? Hoezo?

Dit is héél slecht voor mijn bloeddruk....

Ik stel voor dat ik even een oproep doe aan de inwoners van de betrokken 80 gemeenten om symbolisch één plantje uit te trekken als protest tegen kolonialisme, corruptie en het vereren van prins Bernhard. (Die uiteraard breeduit genoemd wordt op de site van de Veteranendag.). Of rode verf over het perkje te storten, of een brief aan de BM of de gemeenteraad van die plaatsen te sturen - ook vanwege het uithangen van de Veteranenvlag.

Bij de overdracht van de Afgha-vlag door Bijleveld aan het militair museum donderdag, vergat zij even te vermelden hoeveel dode Afghanen de Nederlanders op hun geweten hebben... de gebruikelijk verhouding is ongeveer 20 op 1 - en daar zijn 25 Nederlanders omgekomen.