Skip to main content
  • 16 mei 2020

Hawija

JoopFinland

De zich voortslepende kwestie Hawija (70 burgerdoden door een Nederlands bombardement ten behoeve van de Amerikanen in Irak) heeft naast de volledige incompetentie en slaafsheid van ons Parlement als 'controle van de regering' FvD ontmaskerd als 'oppositiepartij': ten behoeve van de coalitie in Brabant met regeringspartijen VVD en CDA schaart Baudet zich zonder probleem achter de club in Den Haag verantwoordelijk voor het drama. Hij onderscheidt zich in niets van de huidige machthebbers en is de zuivere opportunist die Geert Wilders al eerder liet zien te zijn bij steun aan Rutte2. De volgende stap van Forum zal deelname aan een regeringscoalitie in de hofstad ten behoeve van het pluche zijn. Al dan niet met gedoogsteun zoals de PVV eerder. 

Zo weet dit vermolmde en corrupte systeem steeds weer de illusie te wekken van 'vernieuwing' en mogelijkheid van verandering, terwijl het gaat om continuering van het beleid ten behoeve van het kapitaal en er voor te zorgen dat er juist nooit iets veranderd. 

Steeds weer trappen de argeloze kiezers in dezelfde val en lopen achter de volgende kandidaat aan die belooft 'de macht eens flink op te schudden' en iedere keer worden ze weer bedrogen. Het lijkt er sterk op dat ze belazerd willen worden. 

Net als in de VS met 'hope' en 'change' van Obama en nu weer de valse beloftes van Biden, 'zoveel beter dan Trump'.

Er is geen alternatief voor de macht binnen het systeem. Steeds meer Amerikanen komen er achter en beseffen dat alleen een echte revolutie (en niet valse beloftes van 'revolution' als van Bernie Sanders) iets kan veranderen.

Voor zulk besef hier doordringt zal er nog veel moeten gebeuren, omdat zoals Heinrich Heine schreef 'alles nu eenmaal 50 jaar later in Nederland plaatsvindt'. 

Misschien dat de gevolgen van de corona-crisis die op de armen zal worden afgewenteld dit proces enigszins zal versnellen. Maar gezien de lof voor Rutte over de behandeling van de epidemie, waarbij we systematisch zijn en worden bedonderd, is ook dat onzeker. De zeldzame kritiekloosheid van onze media is stuitend. In geen land geëvenaard. Zelfs in Engeland, waar ze zojuist de zoveelste Conservatieve regering in het zadel hebben gebracht uit afkeer van de vorige, is de meegaandheid niet zo groot als hier. Daar verzet men zich tegen de plannen van Johnson om net te doen alsof de pandemie voorbij is. 

Voor de machthebbers ten behoeve van het kapitaal is deze crisis niets anders dan een middel om het volk verder te knechten en te kneden in de vorm die de status quo het best uitkomt. (WK)