• 23 november 2019
    Linkse discussie

Volksopstand of volksverlakkerij

JoopFinland

De volksopstand overal in de wereld valt niet onder één noemer te brengen; de Gele Vesten of Hongkong, het gaat om totaal verschillende situaties die door MSM worden samengevoegd tot 'een natuurverschijnsel' of 'een virus'. 'Het werkt aanstekelijk'. Zo hoeven ze er niet dieper op in te gaan.  

Er zijn slechts 2 smaken in het spel met de volkswoede: of het volk op straat komt Deep State goed uit en is met geld bestoken; of juist niet; het valt haar belangen aan. 

Hongkong, als laatste 'dekolonie' van het Westen in twee eeuwen overheersing van China en de rest van ZO-Azie, is een voorbeeld van opstand die Deep State uitstekend uitkomt. In een eerder artikel ('Made in Hongkong') vertelde ik over hoe vroeger alles 'uit Hongkong' kwam: omdat de Volksrepubliek niet erkend werd liep alles via de Britse Kroonkolonie. Hongkong werd, met Singapore, ook de bank van Zuidoost-Azie, met een belangrijke effectenbeurs. De plakkertjes werden er al in Communistisch China opgedaan. Gelukskoekjes en  prullaria van alle soort. Soms goede gietijzeren pannen. Maar vooral veel shit. Het economisch belang van Hongkong is door de opkomst van het moederland (communicerende vaten van handel) tanende. Dat is de achterliggende boodschap van het verzet in Hongkong. Ze willen hun gepriviligeerde status (die in 2048 afloopt) terug. Dat deze houding in Beidzjing als 'koloniaal' wordt gezien is geen wonder in het licht van een eeuw van ontworsteling. De afloop dus even voorspelbaar als Tianmen. 

Uiteraard zijn de Gilets Jaunes 'THE pain in the ass' van Deep State en daarom hoort u er ook zo weinig over. Een voorbeeld voor ons. Net als in 1789. Voormalige kolonien Algerije, Tunesie, Libanon, Haiti zijn met hun geschiedenis niet los te zien van het moederland van de Franse cultuur. De 'Giletjaunification' van de wereld spiegelde zich in zoverre naar dat Franse voorbeeld, waar ze een jaar lang in weer en wind, in weerwil van de wapenstok, LBD-40, de afgerukte ledematen, de uitgeschoten ogen (De Macronie is moord; de zelfmoord van een student en eerder van een schooldirectrice als een aanklacht op zijn conto), traangas- en schock-granaten, toch doorgingen met demonstreren, iedere zaterdag.

Omdat de strijd van het Franse volk wereldwijd bewondering heeft afgedwongen wordt het voor ons verborgen gehouden. Frankrijk is een experiment voor Deep State, een test hoe met 'fatsoenlijke middelen' het volk geknecht kan worden. Van hun pensioenen en 'kroonjuwelen' (na het privatiseren van de autoroutes nu het privatiseren van de luchthavens van Parijs, waartegen actie wordt gevoerd; een petitie voor een referendum) beroven en tot het pauperdom veroordelen. Frankrijk is het land van de Revolutie, dat scheelt. Je hoeft alleen het volkslied maar te zingen en je weet: 'Aux armes citoyens!' Daarom zijn ze zo bang voor Frankrijk. Het heeft zich bewezen.    

Het is aan de lezer om de steeds groeiende lijst van landen waar het volk in opstand komt aan bovengenoemde twee criteria te onderwerpen: Chili; Libanon; Algerije; Catalonie; Bolivia; Venezuela; Iran; en laatstelijk ook Colombia, nog zo'n succesverhaal van 'Westerse hulp'. Ik ben er een paar vergeten, maar dat geeft niet. Want er komen er meer bij. Het is echt een virus. (WK)