• 15 maart 2020
    Imperialisme en Globalisering

Zorg dat je Covid-19 nu krijgt... Wacht niet op de gemuteerde versie Covid-20 in het najaar!

JoopFinland

Onze autoriteiten proberen uit alle macht de pandemie te beheersen en te zorgen dat 'we het niet krijgen': handen wassen ieder uur en in je elleboog niezen. Niet zoenen of handen schudden, en vooral geen sex.  Niet met meer dan 100 bij elkaar.

Ik stel daar een andere houding tegenover: zorg dat je het virus van vorig jaar krijgt en overleef het. Natuurlijk moet je gezondheid het toelaten, maar krampachtig proberen te vermijden dat je het krijgt, terwijl onze experts zelf niet weten wat er aan de hand is, hoeveel mensen besmet zijn (niet testen want dat is schrikken in het land!) en hoe groot de besmettingsgraad is, is onzinnig. Ze weten niet waar het gevaar loert.

Ik heb het virus gehad, vermoed ik. Nu behoor ik (bouwjaar 1951) tot de risicogroep; jongeren zullen gelukkig betere kansen op overleven hebben dan ik.

Volgens de plannen van onze experts verdwijnt het virus vanzelf als de temperaturen stijgen (dus in mei?) en maken we een rustige zomer mee alvorens de nieuwe mutatie Corvid 20 in het najaar toeslaat en een eind maakt aan de rust. 

Zou er dan inmiddels een vaccin zijn gevonden om ons tegelijk met 'de jaarlijkse griepprik' te beschermen tegen de boosdoeners van vorig jaar? Nogmaals volgens onze experts: niet dus. Dat duurt op zijn minst twee en wellicht 5 jaar. 

In die 5 jaar is Corvid 19 inmiddels in Corvid 24 veranderd. Gemuteerd. Dat we het overgesprongen van de kat hebben opgelopen is volgens Ap Grapperhaus  weliswaar 'onwaarschijnlijk', maar dus ook niet uit te sluiten. De kat zou er wél antistoffen tegen aanmaken. Wij niet. 

'Alles wat je niet nekt maakt je sterker'. 

Door de bevolking gecontroleerd bloot te stellen aan Corvid 19 (het gebeurt tóch wel), kan onze door bezuinigingen en privatisering uitgeklede gezondheidszorg die nu doldraait door de huidige aanpak, efficiënter ingezet worden voor de 'zwakkeren in de samenleving'.

Jammergenoeg ben ik geen medicus gelukkig. Anders had ik deze woorden niet kunnen schrijven. 'Het is maar een mening', zou onze koning zeggen. 

Maar ik vind dat hij, temidden van alle onzin die verkondigd wordt, gehoord moet worden. (WK)