Skip to main content
  • 28 september 2008

Déjà Voodoo

Dennis Rodie

Ik heb er al eerder over geschreven, over de ontwikkeling van elektromagnetische wapens, maar de media zwijgen nog steeds over de gevaren. Waar zijn de demonstraties waar honderduizenden mensen door de straten marcheren en miljoenen handtekeningen verzamelen tegen deze weerzinwekkende wapens? Waar zijn de kranten die hier regelmatig over moeten rapporteren?

Michael Persinger, een vooraanstaande Amerikaanse wetenschapper die o.a. lid is van het False Memory Syndrome Foundation, is gespecialiseerd in de manipulatie van het menselijk gedrag met behulp van elektromagnetische straling. Eén van de vele essays die hij hier over heeft geschreven heeft de macabere titel: “On the Possibility of Directly Accessing Every Human Brain by Electromagnetic Induction of Fundamental Algorithms”. In een Discovery Channel documentaire vertelde hij overtuigend:

“De cognitieve processen van de hersenen zijn echt heel simpel. En als je begrijpt hoe ze werken, kun je hele bevolkingen laten denken en over zaken laten besluiten op de manier zoals je wilt. Veronderstel dat je een veld genereert dat angst oproept, fundamentele angst, in grote aantallen mensen. Dan vertel je op de televisie of via de traditionele manieren, dat de reden je deze angst hebt is voor deze bepaalde groep en nu begin je de bevolking in een richting te sturen die je zelf wilt.”

Wie kan ons vertellen of er nu al grote groepen op zulke manier worden gemanipuleerd?

John Fleming schreef 8 september jl. in de Engelse online versie van het Russische Pravda dat de technologie om bij mensen via satellieten bepaalde gedachten te implanteren werkelijkheid is geworden. Maar zelfs  het lezen van van iemand’s gedachten behoort tot de technologische mogelijkheden. Ook Michael Persinger heeft gezegd dat satellieten hiervoor uitstekend en heel gemakkelijk voor kunnen worden gebruikt. Wat deze technologie doet met dissidenten en critici in onze maatschappij, valt naar te raden. Of wat zelfs nog gemakkelijker is: geef grote groepen mensen het gevoel dat het zinloos is om naar kritiek te luisteren. Want wat is een criticus als er niemand luistert?

Deze technologie komt ook heel snel beschikbaar voor de commerciële markt. Wat een macht voor een bedrijf om bij hele groepen mensen op een onzichtbare manier het gevoel op te wekken dat men weer een nieuwe telefoon moet kopen. Er komt een tijd dat men zich kan afvragen wat een individu zelf heeft beslist of waar een manipulatieve technologie achter schuilt en men niet meer het verschil weet. Regeringsdokumenten kunnen eventueel nog worden opgevraagd, als corporaties zich ermee gaan bemoeien, dan blijven dat geheimen. Subtiele gedragsveranderingen vallen niet op als iedereen er aan wordt blootgesteld.