Skip to main content
  • 29 maart 2007

Star Wars, the Secret Episode

Dennis Rodie

Frank Zappa zong ooit 'Star Wars won't work'. Wijze woorden. Helaas is hij nooit president van de Verenigde Staten geworden. Republikein Ronald Reagan wel en die bedacht op een zonnige morgen in zijn zomerhuis het plan om een scherm boven zijn vaderland te bouwen die ervoor moest zorgen dat vijandige raketten nooit het Amerikaanse luchtruim mochten penetreren. Wellicht synoniem voor zijn impotentie. De Europeanen haalden lachend hun schouders op. Die gekke Reagan.

Democraat Bill Clinton voelde zich tijdens het einde van zijn loopbaan geroepen om een stevig stukje te lobbyen in Europa voor het aloude Star Wars plan, het Strategic Defense Initiative (SDI). Als HIJ niet meer mocht penetreren, dan niemand meer. De Europeanen haalden hem lachend binnen.

President George W. Bush heeft een regering die bloedserieus is over SDI, al heet het nu NMD (National Missile Defense). Europa stopte plotseling met lachen omdat de VS voorstelde om samen te werken. Dat was dan weer leuk voor Europa. Alleen Rusland gromt nog wat.

Is er misschien iemand die vermoedt dat zo'n vreselijk duur project wellicht een ander doel nastreeft? Want zeg nou eerlijk, miljarden dollars pompen in een 'scherm' over Amerika dat een raket van Noord-Korea of Iran - niet direct Amerika's buren - moet tegenhouden, kun je toch echt niet serieus nemen. Toch herhalen journalisten dat steeds. Iran en Noord-Korea: zo'n beetje de laatste landen op Aarde die geen vriendjes van de Amerikanen zijn. Zouden er wel nucleaire raketten bestaan die zo'n afstand ongemerkt kunnen overbruggen?

Is het NMD project dan misschien een dekmantel? De Duitse dokter Jonathan Tennebaum is daarvan overtuigd. Hij verbindt het NMD project met een geavanceerd arsenaal elektromagnetische wapens, omdat dezelfde technologie wordt gebruikt. Lichamen vernietigen brengt teveel weerstand op onder de bevolking. Het individuele denken vernietigen, dat heeft veel meer potentie. Deze keer geen massademonstraties zoals die begin jaren tachtig tegen de atoombom en neutronenbom werden gehouden. Van een bom weet iedereen wat daarvan de impact is. Van onzichtbare lektromagnetische wapens weet niemand iets af.

Maar ook nucleaire wapens blijven de charme houden van de machthebbers in deze wereld. De oorlogszuchtige Bilderberg-ontkenner Tony Blair heeft met zijn parlement eerder deze maand een nieuwe generatie duikboten met nucleaire wapens van de Amerikanen besteld, met een totale vernietigingscapacteit die je kan vergelijken met 1400 Hiroshima bommen. Als het om globale dreigingen gaan, dan is volgens mij de milieuvervuiling een grotere vijand dan de Russen, Koreanen of de Moslims in Iran. Maar voor het terugdringen van het broeikaseffect heeft Tony Blair ook een oplossing: het Britse volk overtuigen dat ze hun apparaten niet in de stand-by stand moeten laten staan. De industrie en de auto"s mogen hun gif de lucht in blijven pompen, als je DVD en TV maar uit staat tijdens de uren dat je niet kijkt. Dan komt alles weer in orde met de wereld.

Zouden die elektromagnetische golven onze intelligentie al hebben aangetast?