• 10 oktober 2020
    Noord-Amerika

Revolutie in de VS

WK

De persoon die wint in november zal dat met kleine marges doen. 'In de swingstates'. Het maakt het gekrakeel aan beide zijden over 'stemmenroof via de post' en 'niet accepteren van de uitslag' nogal belachelijk: honderd miljoen stemgerechtigde Amerikanen gaan niet stemmen. Nemen niet de moeite zich als kiezer te laten registreren. 

De armen; de kanslozen. 

Vier jaar Trump heeft hen niet kunnen bewegen nu naar de stembus te gaan. 

Dat komt omdat ze voor 2016 zijn bedonderd door 8 jaar Obama, die hen tijdens de crisis van 2008 in grote armoede stortte. Dáárom hebben ze zich niet laten registreren. 

Rest het verhaal van Michelle Obama dat de resterende kiezers moet overtuigen ook daadwerkelijk op Biden te stemmen. 

Wie zich het enthousiasme van de Bernie Sanders-aanhang voor de geest haalt en wat zich wat dat betreft rond Joe Biden en Kamala Harris afspeelt moet zich ernstig zorgen maken. 

De maker van de politiewetten die de VS het hoogste percentage van de bevolking in de lik opleveren (Biden) en 'de hoogste agent' van Californië (Harris) die mensen voor marihuana liet opsluiten en weigerde onschuldigen vrij te laten, samen op één ticket. Hoe verzin je het. 

Biden ligt in de peilingen ruim voor op de Donald die met zijn 'oktober surprise' (zelf het virus krijgen, net als Boris Johnson en Bolsonaro) misschien dacht het tij te keren. Maar de weigering van Trump om nog vóór de verkiezingen een deal te maken met het Huis (Democraten) over noodsteun aan de door de crisis getroffen bevolking gaat hem de kop kosten. 80% van de Amerikaanse bevolking leeft van maand tot maand. Die kunnen niet wachten. Ze dreigen uit hun huis te worden gezet. Ze hebben niet meer te eten. 

Als Biden wint zal dat de ineenstorting niet tegenhouden. De armen zullen niet worden geholpen. Ze zullen hun leven weer mogen geven in nieuwe oorlogen ten behoeve van Wall Street en het MIC. 

De bedrijven zijn met miljarden geholpen na corona, daar hebben de Democraten voor gezorgd. 

Nu wordt de lagere middenklasse van haar bezit en spaargeld beroofd. Dat treft alle 'rassen', blank, zwart en latino. Het idee dat één groep speciaal getroffen wordt (Black Lives Matter) was een prima afleiding in de aanloop naar november, maar als de arbeidersklasse blank, zwart en latino samen de kont tegen de krib gooit is het afgelopen met het systeem dat de wereld regeert. Dat weet Deep State te Washington DC. 

Dan zal de vier jaar Trump de geschiedenisboeken ingaan als de enige termijn van een president tijdens welke geen nieuwe oorlogen zijn begonnen door de VS.  (WK)