Skip to main content
  • 13 januari 2019

YPG-Koerden zijn Syriers

WK

De flirt van de Syrische Koerden (YPG/SDF) met het Pentagon is door de aangekondigde terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrie (plus Irak en Afghanistan!) geeindigd met dat ze (in ruil voor autonomie) de door hen op IS veroverde gebieden aan het leger van Assad afstaan.

De banden met Damascus waren nooit doorgesneden, ook al was het natuurlijk de wens en hoop van de NAVO dat de Koerden zich tegen Assad (en Rusland) zouden keren. Gelukkig begrijpen de neocon-strategen en hun vazallen in MSM weinig van de situatie 'on the ground'. Ook in het Syrische leger vechten Koerden en tijdens het beleg van Aleppo vochten de strijders van de YPG vanuit de Koerdische wijk van Aleppo zij aan zij met het Syrische leger.

Sinds de door Trump aangekondigde terugtrekking uit Syrie (door onze Defensieminister Ank van Bijleveld als 'ramp' gekenschetst; voor wie Ank?) is de campagne om Trump af te zetten verhevigd. 'Het Kennedy-moment voor Trump' (JFK werd in 1963 vermoord omdat hij een invasie van Cuba verhinderde en zich opstelde tegenover de plannen om de Vietnam-oorlog te doen escaleren) noemde een conservatieve commentator het.

De terugtrekking werd door veiligheidsadviseur John Bolton (oppasser namens Deep State) op bezoek bij Netanyahu in Tel Aviv op losse schroeven gezet. Zoiets kon zelfs Henry Kissinger (veiligheidsadviseur van Nixon) nooit doen. De strijd om de macht in Washington, begonnen op 1.1.16 toen Trump het Witte Huis betrok, komt in een stroomversnelling dankzij het veroveren door de compleet verrotte Democratische Partij van het Huis van Afgevaardigden. De Californische "linkse" afgevaardigden doen daar niets aan af. Zij dienen als doekje voor het bloeden. De oorlog moet door; daarom moet Trump weg.

Want wat je ook over Trump wilt zeggen, hij heeft de steun van het Amerikaanse volk. En het Amerikaanse volk heeft genoeg van de oorlogen die Washington sinds 1945 voert en waarvoor zij moet betalen. Terwijl de infrastructuur van de VS DAARDOOR die van een 3e Wereldland benadert. Terwijl tientallen miljoenen in steeds voortschrijdende armoede leven, net als in Frankrijk.

Het is moeilijk te bevatten in dit land, maar Trump, de miljardair met de gouden kranen, vertegenwoordigt deze mensen tegen neocon-Deep State dat Washington onder Bush-Clinton-Obama in een ijzeren greep hield.
MSM heeft zonder scrupules aan het voortduren van oorlog (waar Nederland zijn belangrijke bijdrage aan leverde tbv 'arbeidsplaatsen' om ons allemaal medeplichtig te maken) overal in de wereld meegewerkt. NOS, de dagbladen, onze gewaardeerde commentatoren en experts: ALLEMAAL deden ze mee aan de oorlogshitserij. Iedere dag. Tot de dag van vandaag.
In Nederland doet welgevoed "links" mee aan de oorlogvoering. Denk aan Srbrenitsa en "GL" (groen noch links) die ons militaire avontuur in Afghanistan mogelijk maakte. Voor het volk hebben ze altijd diepe minachting gehad. Daar stonden ze ver boven.

Toch is het het volk dat voor alles betaalt en dus ook, zoals in de VS waar de onderklasse dienst moet nemen om te overleven, met hun leven.

WK