Skip to main content
  • 13 maart 2007

Fucking with the Stars

Harry Zevenbergen

De Sterren zijn op. Iedere dag zijn er wel programmás met bekende Nederlanders, die bekend zijn of bezig zijn bekend te worden door hun aanwezigheid in programma's met bekende Nederlanders. Nog even en er zijn meer bekende Nederlanders, dan Nederlanders en moeten we Polen aantrekken om bekende Nederlanders te worden.

Bekende Nederlanders (in spé) moeten dansen, schaatsen, koken, zingen, presenteren met de sterren. De zus van Jantje Smit zingt met die zanger van Volumia of is het Bluf? ́Valse stembanden op TV́. De buurman van Henk Froger speelt poker met een echte professional in ́Kaarten op tafeĺ. Een dorpsgenoot van Erben Wennemars danst op het ijs met de onechte kleindochter van Sjoukje Dijkstra in ́Ballroomdancing on soft icé. De assistent-trainer van het jeugdelftal waarin Ruud van Nistelrooij́s achterstiefneefje speelt, traint het kleinzoontje van Robert Albers uit GTST in ́Voetballen op Kunstgraś. Een meisje die vijftien jaar geleden in ́Praatjesmakerś zat leert zuipen met Bonnie St Claire in ́Drinken met de sterreń. En de voormalige toproeier Nico Rienks bestuurt een Titanic replica met de kapitein van de Herald of Free enterprise in 'Sinking with the Stars".

Beroemd zijn is ‘hot’, maar de meeste beroemde mensen gaan ondertussen op in de massa van volledig inwisselbare sterren. Niet beroemd zijn is ‘Not’. Ik word daar regelmatig op straat op aangesproken. Mensen worden soms zelfs kwaad, wanneer ik zeg dat ik toch echt niet beroemd wil worden. Dat ik tevreden ben met een anoniem bestaan en dat ik me een gezegend mens voel. Ik wil namelijk niet koken met Joop Braakhekke in ‘Cooking on fornuis’. Niet naar bed gaan met Sophie Hildebrand in ‘Starfuckers’. Ik wil het niet!!

PS Binnenkort in premiere in het Circustheater de Joop van den Ende productie ‘Dead Kennedys; Kill the poor, de Musical’.

PS2 Bart Chabot gaat een boek schrijven over zichzelf als beroemdheid. Smeuïge verhalen over quizpanels, halfzachte meningen bij Barend en van Dorp en andere spelletjes. Over het imago van bekende Nederlander, dat hem vaak heeft dwarsgezeten bij dat wat hij het liefste ziet gebeuren; serieus genomen worden als schrijver en dichter. Ik kan niet wachten tot dat boek in de winkel ligt.