Skip to main content
  • 11 februari 2010

Beste Ronald P.

Harry Zevenbergen

Beste Ronald P.

Hun zijn hypocrieten. Mag ik dit nu wel of niet zeggen over PvdA´ers in het algemeen?

Hun zijn wouldbesocialisten wie zich zelden aan hun woord houden, of het moet hun woord zijn dat zij gaven aan projectontwikkelaars. Mag ik dat zeggen? Hun waren tegen de oorlog in Irak, maar schuiven gerust aan bij een premier wie ons land medeplichtig maakte aan een misdadige oorlog (is dit een pleonasme excellentie?) en aan het plegen van oorlogsmisdaden. Moet Nederland zich niet eens een keer verexcuseren tegenover alle slachtoffers van het oorlogsgeweld in Irak?

Hun zijn meelopers. Is dat correct? Ze liepen jarenlang in de maat van de voortrennende privatisering, waardoor vele voormalige publieke diensten een chaos zijn geworden. En nu de stemming is omgeslagen, worden er opeens vraagtekens gezet bij deze hele neo-liberale waanzinnigheid. Als u nog begrijpt dat ik bedoel, wat ik bedoel. Nu het laat is en de klok naar vijf over 12 loopt. Hun hielden hun kritiek voor hen, toen het nodig was om op te spelen.

U houdt van onze taal, zegt u en wil iedere ontwikkeling voorlopig stopzetten. Er is al genoeg veranderd. Teveel zou ik u willen zeggen.

De gezondheidszorg is uitgehold, hun zijn betere vrienden met de farmaceutische industrie dan met de pacliënten, het minimumloon wordt ondermijnd, ik moet de energiebedrijven van me afslaan ze willen allemaal dat ik mijn stekker in hun stopcontact steek. De post wordt vier keer per dag bezorgd en ik weet niet meer bij welke postbode ik moet klagen. Onze burgerrechten worden beetje bij beetje verkocht aan de hoeders over hun veiligheid. Ik mag niets meer verbergen, maar heb nooit zoveel kunnen verbergen als zij.

Hun willen alles verkopen, maar de taal het enige waar de mensen nog vrij over kunnen beschikken, die wilt u conserveren. Er zijn dagen dat ik niet eens meer weet of ik mijn pannekoeken met een n moet eten of niet. Is er een camera die dat controleert? Hoe eten hun hun pannekoeken beste Ronald? En u?