Skip to main content
  • 07 januari 2022

Twee sleutelhangers, één vaccin en het Capitool

Arthur Graaff

Opeens dringt tot me door hoe sterk ik vertrouw op veel mensen en organisaties om me heen. Op mijn huisarts, de gemeente, de NS en zelfs, ja zelfs, op de GGD en het rijk. En eh jaja, even slikken: op de medicijnindustrie. En zelfs op de Duitse GGD...

Zes weken terug kreeg ik zware bronchitis. Na enkele dagen groeiende ellende en een belletje met de dokter, kreeg ik de volgende dag een doosje pillen thuis. Ik slikte ze ongezien... na twee dagen verdween de koorts. Na zes dagen was ik nog slap, maar absoluut genezen. God weet waardoor of hoe, dat is mijn vak niet. Wel fijn dat we niet in Afrika wonen, met al die namaakmedicijnen.

Afgelopen dinsdag om 12 uur hoorde ik op het radionieuws dat je in Leeuwarden zonder afspraak een boosterprik kon krijgen. Ik belde nog de GGD Friesland... maar na 25 wachtminuten dan maar naar hun website. Daar stond echt dat 't kon. Vooruit dan maar.

In Bussum nam ik de trein van 15:38, en was om 17:45 in Leeuwarden en per vouwfiets om 18 uur in het 'world trade center' in Lw. Een leeg, grijs zalencomplex met lange gangpaden, waar de gele hesjes bijna stonden te juichen voor elke schaarse bezoeker... de zaal had geschat 100 prikplaatsen en ik telde 8 patiënten.

De zondag ervoor plande ik al een prikexpeditie naar Aachen (Aken). Ook daar kon je die dag heen zonder afspraak, en maar 200 m van het station... en in het weekend kost de trein me niets. Maar er kwam iets tussen.

In Leeuwarden stond er een mooie sergeante van de luchtmacht, een jaar of dertig, voor me klaar. Ze mompelde nog iets over 'Moderna' - maar ik hoef dat niet te weten - snap ik toch niet. Ben namelijk geen arts, bioloog, of viroloog... Ik kreeg daarna van de sergeante in camouflagepak, met gelakte felroze nagels, ook nog twee sleutelhangers. Van vliegtuigjes: volgens haar een F-16,  wat niet klopte, en een F-35, die ze niet herkende - geen punt. We babbelden nog even. Toen terug langs die lange lege lintpaden - ik sneed maar wat af.

Conclusie? De trein reed volgens plan. De hal zat op het vermelde adres, de GGD ook en de hun 'XXL-priklocatie' was open. De hesjes ontvingen me vriendelijk en ik hoefde niet te wachten. Ik toonde mijn paspoort en na 2 minuten kreeg ik de injectie. Een uur later volgde per mail de bevestiging. Om 21:30 uur was ik weer thuis. Met mijn NS-kortingkaart kostte dit € 20.

Alles verliep zoals bedoeld.

Gisteravond zag ik de lange, keiharde documentaire over de aanval op het Capitool op 6 januari 2021. Heel sombermakend, al die verdwaasde mensen die echt geloven in complotten zoals babymoorden door de elite en het vervalsen van de verkiezing. Ik zag hoe in een nauwe gang een vrouw met een Trumpvlag om haar schouders in een groep indringers door een politieman werd... doodgeschoten. Echt, live documentaire: links in beeld opeens zwarte mouw met klein pistool, dan pang!  Rechts zie je de vrouw meteen neergaan - kennelijk dood, op de grond, omringd door de radeloze demonstranten. Ze heette Ashli Babbitt, 35.

O ja: ze had 12 jaar bij de luchtmacht gediend. Ze bleek ook een Q-Anon-aanhanger, en een antivaxxer. Triest.

Alles kwam uit en dankzij mijn vertrouwen daarin heb ik nu een belangrijke booster binnen.

Het verschil met de aanval op het Capitool van 6 januari kan niet groter zijn. Jammer dat al die mensen daar dit nooit zullen lezen.

Hoe het namelijk wel kan. Zeker, met vallen en opstaan.

Gelukkig nieuwjaar...