Skip to main content
  • 11 september 2008

Trots op Nederland: een gezellige familie

Harry Zevenbergen

Sinds een tijdje ben ik lid van Trots Op Nederland. Met enige regelmaat krijg ik mail van Rita Verdonk. Soms vraagt ze om ideeën die ze op haar politieke agenda kan zetten.
Dan zeg ik bijv. er moet een kraakplicht komen voor jongeren, een plicht die opgezet is zoals de dienstplicht. Twee jaar lang moeten jongeren in een kraakpand wonen. Dat vormt ze en daarna kunnen ze met een gerust hart op de samenleving worden los gelaten.

De beweging van Rita is een familie en dan eentje waar alles zonder schroom besproken kan worden. Het gevoel leeft dat we Trots Op Nederland zijn en dat we met zijn allen onze missie tot een succes moeten maken. Dat gaat over ideeën, maar ook over materiele zaken. We beschikken sinds kort over een kantoor, alleen staat er nog niets in. En het mooie is dat we dat ook weer met zijn allen gaan doen. Wij als leden van Trots Op Nederland hebben direct invloed op de inrichting van dat kantoor. In Rita´s brief van gisteravond staat een lijstje met wat er in ieder geval hard nodig is. Natuurlijk zijn we hartelijk welkom om alles langs te komen brengen. Maar er wordt ook gedacht aan mensen die minder mobiel zijn of die een bezoek niet in hun drukke bestaan kunnen passen. Trots Op Nederlanders zijn bezige bijen. Voor die mensen is een afhaalservice opgezet. Wanneer je de tijd en adres doorgeeft, staat er op de afgesproken tijd een enthousiast familielid van TON voor de deur. Zo komt vanavond iemand bij mij een doosje paperclips en een doosje gekleurde gerecyclede punaises ophalen. Ja ook TON is groen.

· Nietmachines + nietjes
· Paperclips,
· Blocnotes
· Gummetjes
· Puntenslijpers
· Memoblocjes
· Potloden
· Papier/afvalbakken
· Bureaulampen
· Papiervernietiger
· Telefooncentrale + telefoons
· In/uitbakken voor de bureau's voor post etc
· Kleiner vergadertafel + 4 stoelen
· Een zitje voor de ontvangstruimte
· Een industrieel koffiezetapparaat,
· Grote afvalbak voor in de keuken

 


Voor het maken van afspraak kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor andere zaken kunt u mailen naar:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor vragen en commentaart op politieke standpunten)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voor vragen en opmerkingen over de artikelen op de site) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.