Skip to main content
  • 02 juni 2006
    Emancipatiebewegingen

Ik ben een ruimdenkend mens ....

Harry Zevenbergen

Ik probeer mijn naasten lief te hebben, maak een uitzondering voor de grootste klootzakken (m/v). Ik ben voor vrijheid en zeker ook voor diversiteit. Wanneer alle mensen waren zoals ik, zou de wereld er niet leuker van worden. Niets ten nadele van mezelf. Ik heb niets tegen partijen met een beperkt doel en voor een specifieke doelgroep. Sterker nog ik gun ieder mens een eigen partij. Ik geloof er niet in om al te beginnen met een compromis. Hoe sympathiek veel ideeën van partijen als de Stadspartij, de SP en Groen Links me ook zijn. Ik wil over ieder belangrijk onderwerp een keuze maken en neem geen genoegen met welk totaalpakket dan ook.

De Partij voor de dieren, partijen voor de bejaarden, partijen voor de christenen, moslims. IK zou het mooi vinden wanneer er ook partijen voor filatelisten, duivenmelkers, dichters zouden worden opgericht. Daarentegen zie ik liever geen partijen ontstaan voor seriemoordenaars, verkrachters of necrofielen. Al hebben ook deze groepen hun specifieke wensen. In dit rijtje zag ik de Partij voor de Pedofielen over het hoofd en dat steekt in deze kringen. Ze worden altijd genegeerd, vergeten en doodgezwegen. Toch kwam juist deze groep tot de oprichting van een eigen partij, de NVD (Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit). De pedofielen vinden dat ze ten onrechte in een kwaad daglicht worden gesteld. Wij de rest van de maatschappij begrijpen namelijk niet dat ze slechts de liberalisering van de seksualiteit voorstaan.

Dat kinderen ook seksuele gevoelens hebben is alom bekend, ook dat deze voor verwarring kunnen zorgen in het puberbrein. Maar wat is er mis met verwarring, het hoort bij ontwikkeling en het nemen van belangrijke stappen. Ik vind het dan ook niet nodig dat er volwassenen zijn, die kinderen d.m.v. seksueel contact willen begeleiden op de weg naar begrip. Pedofielen schijnen daar naar eigen zeggen goed in te zijn, omdat ze niet zo rigide denken over seksualiteit. Het klinkt nobel. Net zo nobel als een seriemoordenaar die, omdat het leven soms slecht te verdragen is, meent zijn slachtoffers slechts uit hun lijden te verlossen. Seriemoord en pedofilie als vormen van maatschappelijke dienstverlening.

Naast het vervallen van een leeftijdsgrens voor seksuele contacten neemt de NVD ook een ´liberaal´ standpunt in over sex met dieren. Ik zie dan gelijk weer die man voor die zich in de VS op een Animal Sex Farm liet nemen door een fors geschapen hengst. Hij overleefde het orgasme van het beest niet. Het was één van die absurde berichten. Ik voelde geen medelijden met de man. Ook met het paard had ik niet echt medelijden. Was het andersom geweest, maar dan met een kip, een schaap of een geit. Dan had ik er veel meer moeite mee gehad, nu dacht ik boontje komt om zijn loontje.

Ik vind dat er op het gebied van sex grenzen zijn. Grenzen moeten zijn. Dierensex, necrofilie, verkrachting en seksuele contacten van volwassenen met kinderen. Sommige taboes zijn er met een goede reden. Wanneer een man mijn dochter wil begeleiden door de verwarring van haar puberale seksualiteit, kan hij een dreun krijgen en misschien wel twee ook. Verder doe ik toch echt mijn best te staan voor naastenliefde, vrijheid en diversiteit.