Skip to main content
  • 06 maart 2010

Voel je veilig in Rotterdam

Janneke van Beek

Rotterdam is van ons! Al die teringbuitenlanders moeten godverdomme direct ons land worden uitgerot!

Zo klinkt Rotterdams wolvengehuil. De wolven in Rotterdam hebben hun schaapskleding uitgetrokken, de roedels hebben zich samengevoegd, op jacht naar prooi.

De wolven zijn van mening dat Rotterdam extreem onveilig is, wat allemaal de schuld is van ‘die tering/tyfusbuitenlanders’ - crimineel tuig dat aast op de bezittingen van hardwerkend blank Rotterdam en de eer van Rotterdamse blanke vrouwen. De wolven eisen zero tolerance, zwaardere straffen, meer bewaking op straat, discipline, orde en netheid.

De wolven worden aangevoerd door alfamannetje Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam, maar worden ook geïnspireerd door PVV, VVD, CDA en de overige partijen, die in feite qua veiligheid allemaal hetzelfde willen. Want hoewel Geert en zijn kornuiten 'eerlijk zeggen waar het op staat', spreekt ook Hirsch Ballin* van ‘straattuig’. Balkenende ziet dat straattuig graag 'in een wasstraat knippen en scheren'.

Van Haersma Buma (ook CDA) wil allochtone jongeren in speciale opvoedinstituten opsluiten waar hen in een strakke structuur zal worden bijgebracht hoe ze zich dienen te gedragen – naar de joods-christelijke en humanistische beschaving van 'onze cultuur'.

De wolven dreigen de macht in Rotterdam te grijpen: Pastors duidt Aboutaleb aan als ’eerste moslimburgemeester van Europa, die extra in de gaten gehouden moet worden als het om veiligheid gaat’. Jonge mannen die naar vrouwen fluiten of sissen moeten keihard worden aangepakt. “Sommige mensen zullen zeggen: is diefstal niet erger? Ik denk het niet”. Aldus Pastors, voor wie stelen ongetwijfeld een hoofdzonde is.

Beelden van beveiligingscamera's moeten langer worden bewaard, 800 euro boete voor wie wouten of andere overheidslakeien uitscheldt, supersnelrecht, het weren van minima in wijken met goedkope woningen - dit zijn zo maar een paar voorbeelden van de plannen van de wolven. Hun gehuil heeft er in ieder geval al toe geleid dat Rotterdam vergeven is van beroepsbewakers van een scala aan bedrijven.

Wolven controleerden stembureaus in wijken waar potentieel 'straattuig' woont en constateerden 'Afrikaanse toestanden': twee mensen in één stemhokje. “Van twee stembureaus werd het personeel afgezet en vervangen. Ze hebben de boel écht opgefokt” meldde een stembureauvoorzitter.
Stemmen kan in de toekomst alleen nog onder bewaking: Ordnung und Diziplin muss sein!

Rotterdam raakt steeds meer gekleurd in bruin en blank: nazihemden-bruin en autochtoon-blank. De toon van de wolven wordt allengs zelfverzekerder, brutaler en meedogenlozer. Vreemdelingenhaat moet vrijelijk en zonder enige gene worden gespuid. Daarmee toon je aan dat je een échte Rotterdammer bent: laat met luide stem horen hoe je ze haat: allochtonen, illegalen, verslaafden. Als je niet met de wolven meehuilt ben je verdacht, als je er tegenin gaat, zul je merken hoe onveilig Rotterdam kan zijn...

Ik liep gisteren een winkel in de wijk binnen en viel midden in wolvengehuil. Een man verklaarde op luide, agressieve toon: “Rotterdam is van ons! Al die teringbuitenlanders moeten godverdomme direct ons land worden uitgerot!” De andere mensen in de winkel vielen hem bij: “Allemaal wegwezen hier, die uitvreters. Misbruik maken van ónze voorzieningen, van óns belastinggeld”. Hierdoor gesterkt gaf de man een treurige imitatie weg van een moslima door wijdbeens door de winkel te waggelen. Rotterdamse humor.

Ik kon het niet langer aanzien. “Jullie hebben het wel over ménsen! Jullie zijn een stelletje egoïsten!” ging ik op de humanistische toer. Waarop de man dreigend op me afkwam en me de winkel uitzette.

Dat belooft wat! Ik was nog heel gematigd in mijn woorden - ik kan het ook anders. Ik ZAL het ook anders moeten doen, want als niemand zijn mond meer durft open te doen, wordt Rotterdam een plek waar vuilbekkende bruinblanke hufters de dienst uitmaken en andersdenkenden de keuze hebben tussen meehuilen met de wolven in het bos, en angstig zwijgen. Of ertegenin gaan, met alle agressie die daarop volgen zal, want voor wie tegenspreekt houdt veiligheid op.

Maar desondanks - wie doet er met me mee?