Skip to main content
  • 02 maart 2016
    Surveillancestaat

Tien tips ter ondersteuning van de politie

Jose van Leeuwen

Daar de politie het heel druk heeft om alle ‘bezorgde burgers’ te beschermen tegen ‘niet-bezorgde burgers’, heb ik enkele tips.

Tip 1: ga niet demonstreren wanneer ‘bezorgde burgers’ de straat op gaan met varkensmutsen of hakenkruizen.
Tip 2: ga zeker als vrouw niet demonstreren tegen ‘bezorgde daar-moet-een-piemel-in burgers’ want de meeste vrouwen zijn te lelijk en te vies.
Tip 3: zorg dat je er goed gekleed uitziet, met lippenstift, mascara, zwarte outfit, dan weet de politie gelijk wie ze eruit moet pikken.
Tip 4: spreek met twee woorden tegen de agent die je arresteert. Dat zijn ze niet gewend.
Tip 5: zorg als vrouw ervoor dat je geen beugel BH aan hebt tijdens de demonstratie, want die moet je bij arrestatie en bezoek aan de binnenkant van een cel namelijk uitdoen.
Tip 6: help de politie door jezelf alvast uit te kleden, dat kost minder blauwe handschoenen want of je nou net onder de douche vandaan komt of weken niet gedoucht hebt, de blauwe handschoenen gaan aan. Het maakt ook niet uit wat je hebt gedaan, verdacht van welk misdrijf of verzet dan ook, gefouilleerd word je toch.
Tip 7: het maken van vingerafdrukken van mensen die zich verzetten tegen ‘bezorgde burgers’ is natuurlijk overdreven, vergelijk het met het maken van een foto van je heupen als je met een keelontsteking bij de dokter komt. Bijt op je vingertoppen zodat de kosten van het maken van vingerafdrukken niet op jouw conto staan.
Tip 8: neem alvast een foto van een gezellige verjaardag  mee, mag ook een foto van carnaval zijn, dan hoeft de politie na een protest tegen de ‘bezorgde burgers’ geen foto’s te maken van ‘niet bezorgde burgers’.
Tip 9: neem geen handtas of rugzak mee naar een demonstratie. Als de politie je wil arresteren omdat je op straat bent tegen de 'bezorgde burgers’ en je moet mee naar het bureau, dan hoeven ze niet alle rommel op te schrijven die in je tas zit: 3 lippenstiften, 2 condooms, 1 agenda, 1 pakje kauwgom, half rolletje drop, mobiele telefoon en ga zo maar door.
Tip 10: zorg dat je altijd 2 A4tjes bij je hebt. Het kan nogal koud zijn in de cel en de politie kan wel eens denken dat zij je moeten straffen voor je protest tegen ‘bezorgde burgers’. Zij kunnen dan de air conditioning hoog zetten en dan krijg je het heel koud. Je kunt het papier dan tegen de ventilatiefilters aanbrengen, scheelt een hoop kou en energie.

Zet hem op met al deze tips en geef zelf ook tips door die het werken voor de politie iets aangenamer maken.