Skip to main content
  • 19 augustus 2019

Brood en spelen

Jose van Leeuwen

Het kan niemand ontgaan zijn: er was tennis, wielrennen, zwemmen en nu is het voetbalseizoen weer begonnen. De analyses over met name het wielrennen namen uren in beslag, niet alleen in de middag maar werkelijk tijdens elk tv- en radioprogramma .

Dan denk je, ok, zomer is een beetje aan het einde dus de spelen ook. Nee zeg, ik hoorde dat er spelen zijn in China voor brandweerpersoneel, douane, ambulancepersoneel en politie. Gezellig met vele collegae vanuit de gehele wereld spelen, met bepakking aan een torenflat in, heroïsch op de foto voor de vlammen met het zweet op je voorhoofd. Ik hoorde een deelnemer op radio 1 zeggen dat je dan met je collegae uit de gehele wereld kunt praten, van elkaar kunt leren en ervaringen uitwisselen. Spelen die respect voor de hulpverleners moeten opleveren, want respect verdienen hulpverleners die werken om de burgers te dienen. Spelen die in 2021 in Rotterdam moeten gaan plaats vinden.

Ik probeer mij dan voor te stellen hoe de Chinese politie de Nederlandse politie iets kan leren en andersom. Met camera’s en brillen met gezichtsherkenners wordt de Chinese bevolking gecontroleerd, vindt er internetcensuur plaats, worden Oeigoeren, leden van Falun Gong en mensenrechtenactivisten opgepakt en opgesloten in kampen, waar zij grote kans lopen om gemarteld te worden. China staat op 1 als het gaat om het uitvoeren van de doodstraf. Organen van Falun Gong-aanhangers worden gestolen, levend weggehaald tijdens gevangenisstraf

Geweldig, dit kunnen wij van de hulpverleners in China leren.

Er doen 80 landen mee aan deze spelen, landen zoals Brazilië, Israel, Tsjechië, Filipijnen, Cambodja, Hongkong, Mongolië, Maleisië, India, Thailand, Japan, VS en vele andere. Maar wat gaat de Nederlandse wijkagent nou van de politie van Brazilië leren, die staan niet echt bekend om hun hulpvaardigheid, zeker niet als zij de sloppenwijken ingaan met hun oorlogswapens. Brazilië heeft een van de moorddadigste politiemachten ter wereld.

Google naar martelingen in gevangenissen en je krijgt pagina’s met voorbeelden van martelingen in vele landen. Welke gevangenisbewakers die martelen zouden in Rotterdam door de koning in 2021 worden geëerd? Welke Filippijnse agenten die op drugsverslaafden of dealers schieten of Israelische agenten die kinderen arresteren/doodschieten of douaniers die vluchtelingen opjagen zullen deelnemen aan de spelen in Rotterdam? Welke rol zullen wij de politie en douaniers uit de VS toebedelen, politie die de niet-blanke bevolking van de VS discrimineert. Daar worden met name de gekleurde inwoners zeer regelmatig doodgeschoten en vast gezet. Misschien kunnen de agenten en douaniers de familieleden van deelnemers scheiden van elkaar en de aanwezige kinderen opsluiten in aparte hokken /cellen. Daarna kunnen zij een soort spoorzoekertje opzetten om de familieleden weer te herenigen.

Gevangenisbewakers die toezien op werkzaamheden voor multinationals in geprivatiseerde gevangenissen, kunnen hier in de gevangenis een aflevering van ‘wie is de mol’ verzorgen.

Heel Rotterdam moet in 2021 kunnen zien hoe er 10 dagen lang gespeeld wordt, gewerkt wordt aan conditie die nodig is om mensen te kunnen redden. Een mooie taak voor de koning om deze spelen te openen en Ellie Lust en Ron Brandsteder zullen deze ‘ter land, zee en in de lucht’ -spelen moeten begeleiden en presenteren . En waar er in Chengdu 8000 sportievelingen worden verwacht voor 54 sportonderdelen, zet de organisatie over twee jaar in op 10.000 deelnemers die zich in en om Ahoy in het zweet moeten gaan werken in 60 sporten.

Het moet een enorm internationaal sportevenement voor politiepersoneel, brandweerlieden, douaniers en gevangenismedewerkers worden. Een evenement dat lang zal blijven nasudderen in Rotterdam.

Op 4 september worden de deelnemers van de spelen in China door de burgemeester van Rotterdam gehuldigd.

Suggesties voor spelen

. Zaklopen tijdens traangasaanval

. Koppen van rubberkogels zonder helm

. 10 kilometer fietsen na ernstige folteringen.

. Half uur vogelnestje hangen in Euromast.

. Route naar ziekenhuis afleggen en daarbij politie/militairen proberen te ontwijken

. Dagdeel isoleercel met harde geluiden en deze proberen te ontvluchten

. Bootjes van medesporters onklaar maken en toekijken hoe zij aan de kant proberen te komen.

. Toezien hoe huizen in Katendrecht worden opgeblazen en toeschouwers op een afstand houden.

. Het opvangen van klappen met elektrische wapenstokken of wapenstokken voorzien van metalen pinnen.

. Sprintjes trekken met been- en of voetklemmen,

. Toepassen van de wurgklem zonder dat de tegenstander stikt of hersenbeschadiging oploopt.

. Spelen worden verricht zonder noodzakelijke vochtinname, spelers die wel drinken moeten terug naar af en opnieuw beginnen. Voor ambulance en gevangenispersoneel worden speciale spelen bedacht:

  • Nier verwijderen met minimale verdoving,

  • Netvlies verwijderen binnen 10 minuten

  • Marathon hart-, nier- en longverwijdering.

  • Toezien op foltering, controleren van hartslag en bewustzijn.

  • Sondevoeding geven tegen de wil van de deelnemers in.

  • Verzorging van wonden veroorzaakt door folteringen zonder juiste hulpmiddelen

Bij 10 punten mag je naar een heropvoedingskamp

http://www.wpfgrotterdam2021.com/2019/07/24/40-dutch-public-safety-workers-going-to-china-for-world-police-fire-games/