Skip to main content
  • 11 januari 2024

Geen titel

Jose van Leeuwen

In mijn gedachten komt geen titel op, geen titel om de ongekende, alles vernietigende oorlog tegen de Palestijnse bevolking te omschrijven. Wie heeft dit nog meer? Wiens hart en ziel zijn net zo leeg, zo leeg van wanhoop en machteloosheid? Wiens stem is net zo schor van het schreeuwen om een staakt het vuren? Wiens oren zijn net zo doof om maar niet het gekrijs te moeten horen van de slachtoffers met enorme brandwonden? Wiens ogen zien ook niets meer? Zien de vernietigingen, de verschroeide aarde niet meer omdat dit te veel pijn doet?

Wij zijn hier veilig, onze kinderen en kleinkinderen hebben net sinterklaas en kerst gevierd, vele cadeaus uitgepakt en nog meer eten achter de kiezen. Wat hebben wij toch geluk! Maar hebben wij echt geluk met een regering die dit toelaat? Die geen spier vertrekt bij al het leed en vernietiging, bij de cijfers, 20.000 -21.000 doden en een veelvoud aan gewonden? Wanneer is het genoeg?

Ik probeer bronnen met informatie te vinden en luister naar de gesprekken op Electronic Intifada.

Waarom doet Israel dit? Wat beweegt haar om zo los te gaan op weerloze mensen die geen kant op kunnen? Volgens Abdaljawad Omar (schrijver, analist en docent) en Tamara Nassar (redactrice van EI) is of was 7 oktober “de ”aanleiding om los te kunnen gaan, bood die dag eindelijk een kans om de Palestijnen te doen verdwijnen.

De aanwezigheid van Palestijnen is een doorn in het oog van vele Israeli. Palestijnen doen hen denken aan de diefstal van het Palestijnse land. Wat is in zo'n geval de oplossing? Je doodt de getuigen van de diefstal. Het vermoorden van de getuigen van de diefstal maakt dat wij ons niet meer schuldig hoeven te voelen.

Men weet dat het verzet onder de grond zit maar toch bombardeert men huizen, universiteiten , ziekenhuizen, kerken, moskeeën, foltert men artsen, verpleegkundigen, ontmenselijkt men mannen en kinderen door hen in hun onderbroek gevangen te nemen en in een voetbalstadion vast te zetten. De intelligentsia worden bewust gedood, journalisten zijn een prooi voor de sluipschutters of drones. Wegen worden onbegaanbaar gemaakt, graven worden vernietigd, alles maar dan ook alles gaat eraan, zonder een woord van kritiek van de internationale gemeenschap.

Europa voelt zich schuldig aan de holocaust en laat zich chanteren door het woord ‘antisemitisme’. Door de holocaust zijn de Palestijnen 2 x slachtoffer: zij zijn van hun land beroofd en worden nu vermoord. Vermoord zonder dat de EU of internationale gemeenschap een vinger uitsteekt.

Amerika heeft zijn eigen belang bij het steunen van Israel: imperialistische belangen in een olierijke omgeving.

 

Jullie woestijnbewoners, jullie stommelingen, jullie geven ons een gevoel van onveiligheid, jullie moeten blij zijn dat jullie hier mogen wonen, wij zijn de eigenaar van het land.

In de Israelische media wordt gesproken over het laten doodgaan van de Palestijnen door honger, en vraagt men zich hardop af hoe men hen nog meer kan laten lijden. Op Telegram delen Israeli/militairen de meest walgelijke filmpjes . Men lijkt genoegen te putten uit het vermoorden van Palestijnen. Het is geen wraak, het maar doorgaan en doorgaan met moord en vernieling is pure fun.

De meest agressieve kolonisten van de WB dienen in Gaza. God heeft hen Israel gegeven, geen schuldgevoel of schaamte of wat dan ook. Deze kolonisten zitten in het leger, in de inlichtingendiensten en de illegale nederzettingen. Vernedering en ontmenselijking is aan de orde van de dag en is diep geworteld in het systeem. Er zijn alleen maar militaire oplossingen, een politieke oplossing is ten dode opgeschreven, zie Rabin. Rationele argumenten hebben absoluut geen zin, wij hebben een sterker leger, zijn groter en beter, het land is van ons.

“Israeli historian Prof. Moshe Zimmermann: There is a whole segment of Israeli society that is a copy of Nazism. The children’s head is stuffed with 'bad Arabs,' antisemitism. They're transformed into paranoids from a master race, exactly like Hitler Youth”

Ondertussen zijn duizenden reservisten opgeroepen. Ze moesten hun werk neerleggen op scholen, in ziekenhuizen, kantoren en winkels. Het toerisme is tot nul gereduceerd, gastarbeiders zijn naar huis en komen niet meer terug. Huisvesting voor reservisten kost heel veel geld, intelligentsia zijn vertrokken naar Europa en de import van joodse Oekrainers stokt, want is veel te gevaarlijk. Niets van dit alles wordt genoemd in de media of aan de praattafels. Laat staan het immense leed van de Palestijnen.

Wie stil is, is medeverantwoordelijk.

Er is geen titel voor deze misdaad tegen de menselijkheid.