• 10 december 2020
    Extreem rechts

Zeiden ze nou dat Anne Frank een sletje was?

Jose van Leeuwen

Het is me toch wat. Vrijwel niemand had het in de gaten. Op het paard getild, op de schouders rond gedragen, podia ontruimd om hem zoveel mogelijk schijnwerpers te kunnen geven, en toen… Toen donderde hij naar beneden… Om vervolgens weer op te rijzen en terug op de schouders van duizenden….

Antisemitisme. Ja, antisemitisme. De hoogmoedswaanzin van vele jongeren die met een aardappel in de keel geboren zijn en op 3-jarige leeftijd al lavendel snuiven en een stropdas dragen. Over welk antisemitisme hebben zij het? Gaat het bij hen van: Hitler was nog niet zo’n slechte peer, Hitler had voor veel economische groei gezorgd, Anne Frank was een sletje?

Thierry Baudet was zeer regelmatig te fotograferen op het Plein in Den Haag. Daar bevond hij zich tussen de mensen die Pieter Omtzigt lastig vielen, die te keer gingen over ‘deep state’, pedo-netwerken en pisnichten. Hij sprak de meute aan in het latijn, waarop een luid applaus volgde. Toch weer een heel ander publiek dan tijdens de ledenbijeenkomsten. Zouden ze wel latijn spreken of verstaan, of zou er een tolk aanwezig zijn? Een Irma die alles vertaalde voor de niet-horende of -begrijpende leden van FvD.

Terug naar het antisemitisme. Het antisemitisme van Baudet. Wat is dat eigenlijk?

Ze hebben het in het FvD vast niet gehad over de getraumatiseerde kinderen in Palestina. Of over de dood van die kinderen, door toedoen van het Israelische leger. Sinds COVID-19 zijn er veel webinars over Palestina, over de uitbreiding van nederzettingen, over het bouwen van duizenden huizen op strategische plaatsen, allemaal mogelijk gemaakt door de steun van Donald Trump. Naast de webinars met heel veel informatie was er ook de IDFA film Til Kingdom Come. Een zeer aangrijpende film die gaat over de steun van christelijke (evangelisch) partijen in Amerika aan Israel. Over de geloofsbelijdenis van christenen voor Israel, hun invloed en financiële middelen die ingezet worden om alle joden naar Israel te brengen en te houden.

Jaarlijks doneren conservatieve christenen zo’n 130 miljoen dollar aan The International Fellowship Of Christians And Jews, van Yechiel Eckstein en zijn dochter/beoogde opvolger Yael, die in Til Kingdom Come (76 min.) het Amerikaanse Heartland afreizen om hun boodschap te verkondigen en de bijbehorende giften te incasseren. Politici van de Republikeinen zijn lid van deze geloofsgemeenschap. Tot het rijtje van 50 belangrijkste Fellows behoort ook de zakenman Roger van Oordt, op nummer 29. Van Oordt volgde zijn vader Karl Van Oordt op als directeur van Christenen voor Israel.

Christenen voor Israel zitten in Nijkerk, hebben daar hun Israel-productiecentrum: zij verkopen producten van nederzettingen als zijnde “made in Israel’. Het gaat deze christenen niet om de joodse mensen, het gaat ze niet om de Palestijnse christenen, het gaat hen om de bijbelse betekenis van het land. Het gaat hen er om de joden uit de wereld terug te brengen naar Israel. Dan komt hun god terug en moet iedereen zich bekeren tot het christendom. Zo niet, dan zal hun god hen straffen.

Daarom hoor je ze natuurlijk niet als er weer een kind is doodgeschoten, een oog mist, gearresteerd wordt vlak voor zijn eindexamen, gedurende de nacht opgepakt wordt, geblinddoekt rondgereden wordt op de vloer van een truck, heen en weer hobbelend, niet wetende waar hij of zij is .

Kritiek op Israel zal opgevat worden als antisemitisme. BDS is voor hen antisemitisme en in sommige landen probeert men deze beweging te verbieden, in vele landen wordt ie gecriminaliseerd.

Sinds COVID zijn er veel meer aanslagen op Palestijnen en hun bezittingen gepleegd. Aanslagen die in Europa wel worden aangekaart maar de EU-delegatie is gewoon weggejaagd. Zou dit in Turkije of in China gebeurd zijn, dan had dit de voorpagina van de Telegraaf gehaald.

Thierry Baudet en medepartijgenoten heb ik hier nooit over gehoord, wel over complottheorieën en antisemitisme maar niet over antizionisme of internationaal recht.

Daarom steunden alle christelijke en extreem-rechtse (joodse) groepen hem natuurlijk.