Skip to main content
  • 11 juli 2023
    Surveillancestaat

De ratten en het schip - Redactioneel juli 2023

Redactie

Degene die haar pinarie het breedst uitmat in de media zit er bij het schrijven van dit commentaar nog. Vicepremier Kaag heeft het einde van haar politieke loopbaan nog niet publiek gemaakt. De rest van het Binnenhof kiest het hazenpad.

De vergiftigde samenleving wordt door de gifmengers gelaten voor wat ie is -een poel van onlust waarin driekwart van de bevolking met een diagnose rondsjokt en het aantal zelfdodingen nieuwe records bereikt.

Het publieke ambt blijft besmet achter. Niemand gaat meer de politiek in om het echte probleem -klimaatverandering, klimaatverandering, klimaatverandering- op te lossen. De populisten Van der Plas en Omtzigt vullen het zwarte gat, achter de VVD als grootste xenofobe partij.

Laat het maar aan rechts over om het Binnenhof in een rokende puinhoop te veranderen, links moet de infrastructuur van de vergiftiging te lijf blijven gaan.

Gifbronnen als Tata Steel en Chemours moeten tot sluiting worden gedwongen, de A12 in Den Haag dient vanaf 9 september dagelijks geblokkeerd.

De toenemende repressie moet worden uitgedaagd. Opruiing is een deugd, juist de vervolging van klimaat- en andere activisten een misdaad.