Skip to main content
  • 07 februari 2016

Bij het overlijden van Ed Hollants

Redactie

Het ASKV Steunpunt Vluchtelingen meldt op haar facebook-pagina:
"Helaas. Ed Hollants is maandag overleden. Zo erg. De man die steeds bezig was er een mooiere wereld van te maken. Altijd het van de kant van de gewone mens bekijken. Geen symptoom-bestrijder maar de dieper liggende achtergronden-onderzoeker van de ongelijkheid in de wereld. "Er bestaan geen onwettige mensen. Er bestaan onmenselijke wetten." "Dromen, Denken, Durven, Doen (D4)"

Daarop citeert de site citaten uit door Ed gepubliceerde artikelen:
https://edhollants.wordpress.com/
https://www.facebook.com/ed.hollants
http://www.autonoomcentrum.nl/
http://www.nrc.nl/…/hollands-dagboek-autonoom-centrum-73768…

Hier een citaat uit het laatste: Hollands Dagboek; Autonoom Centrum, uit het NRC van 22-11-1997. 

"Het wordt nu enorm druk aan de telefoon. Diverse pers belt en het blijkt dat de persconferentie van de 'driehoek' en Schalken verplaatst is naar vanmiddag vier uur. Snel maak ik een persverklaring af met onze reactie. Tussendoor hebben we met buro Jansen en Janssen overleg. We besluiten allemaal naar de persconferentie te gaan. Snel stellen we een aantal ex-arrestanten op de hoogte. We bellen het stadhuis. Het blijkt dat we niet bij de persconferentie aanwezig mogen zijn omdat de pers dat niet zou willen. Diverse journalisten zeggen mij dat ze dat een gezocht argument vinden; dat is precies wat wij ook denken.
Woensdagsavonds zit ik wat na te denken. Ik besef dat alles wel weer toegedekt zal worden. Het gaat tenslotte over punkers, chaoten, autonomen of hoe ze de demonstranten ook noemen tegenover de top van Justitie, Politie en Binnenlandse Zaken. Het gezichtsverlies en de consequenties zijn te groot als ze schuld bekennen. Toch blijft het het waard om duidelijk uit te komen voor je mening en daar ook naar te handelen. Je hoopt dan ook altijd dat meer mensen inzien dat je ook in klein verband veel kunt doen. Ik lees nog wat in De oorzaak van Thomas Bernhard en ga naar bed."