Skip to main content
  • 17 maart 2020

Kleine column over de grote angst

Arie Schalekamp

Het was mij bekend dat ons land voor een overgroot deel wordt bevolkt door hersenloze, zieke, asociale geesten, maar weinig kon ik bevroeden dat die massa zo talrijk is. Terwijl de regering en woordvoerders van supermarktketens keer op keer meedelen dat het absoluut niet nodig is om te hamsteren worden de schappen leeggeroofd alsof ons het meest vernietigende oorlogsgeweld boven het hoofd hangt.

Dat de eerste schijtpapier-hamsterwoede alweer een weekend achter ons ligt en er ongetwijfeld alweer schijtlijsters in de startblokken staan voor ronde twee om kelder en gangkast vol te bouwen is nog tot daar aan toe, maar dat men allerlei etenswaren inslaat zonder ook maar een ogenblik rekening te houden met degenen die dat absoluut niet kunnen betalen en zonder ook maar een minuutje stil te staan bij voedselbankklanten is werkelijk de ongekende asociale schande ten top.

Inmiddels is vrachtwagenchauffeur zo’n beetje het meest vitale beroep, heeft ons landje zich ernstig gediskwalificeerd en is het gedegradeerd tot het minst solidaire en het meest asociale staatje van de EU.

Het zijn zeer waarschijnlijk de lieden -gespeend van ook maar enige originaliteit en uiterst onnadenkend minusvarianten als de geblondeerde indo, Boodè en Theo Rost van Hiddema nablaten en radeloze vluchtelingen wegzetten met termen als gelukszoekers, kansparels en meer van dergelijke idiote vondsten- die als waanzinnigen de supermarkten hebben leeggeroofd.

Hoogstwaarschijnlijk zijn het de ‘kranten’koplezers van De Telegraaf, het dagblad dat het drek en de hitserij van oudsher in de genen zit, die schijt hebben aan alles en iedereen om zich heen en die de narigheid van kwetsbare ouderen, daklozen, armoelijders en andere mensen uit de onderklasse volledig aan de reet zal roesten.

Vermoedelijk zijn deze bange winkelplunderaars zij, die ook o zo angstig zijn dat vluchtelingenkindjes uit plat gebombardeerde steden bommen in hun luiers hebben. Dezelfden die trots kakelen over ‘Nederland mijn vaderland’, maar die zich intussen geen ene moer aantrekken van de ellende om zich heen.

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke.

Eens temeer blijkt dat, in de greep van de angst, de grootste schreeuwers dikwijls het bangst zijn.

Tussen haakjes en ten slotte: die stelling ‘Stay home, it could save lives’ lijkt me wel een goeie om bij de eerstvolgende verkiezingen PVV- en FvD-stemmers toe te roepen.