Skip to main content
  • 25 mei 2019

Baudet wil boreale broedmachines tegen ‘witte genocide’ inzetten

Joke Kaviaar

Gezinnetje stichten iemand? Eh, wel ‘cultureel blank’ graag! Wit dus.
Voor wie het nog niet begrepen heeft, het gaat niet om conservatief
pro-life activisme bij Thierry. Nee, Thierry wil witte vrouwen terug
naar het aanrecht met om ons heen een schare kinderen. Gewillige boreale broedmachines om het voortbestaan van De Neederlander veilig te stellen.

Het valt te lezen in een ‘essay’
(https://americanaffairsjournal.org/2019/05/houellebecqs-unfinished-critique-of-liberal-modernity/)
over de boeken van een al even hooghartig machomannetje (Houellebecq) als hijzelf, die in een van zijn boeken een volledig door islam overgenomen beeld schetst en al net zo’n hekel heeft aan vrouwen als de door Baudet geprezen verkrachtingsgoeroe Julien Blanc.

Maar hoewel dit schrijfsel het zoveelste bewijs is van Baudet’s vrouwenhaat, gaat het hier net zo min over pro-life als alleen maar over plat seksisme. Het idee is functioneel in zijn fascistisch gedachtegoed. Zijn voorstellen, verhuld in literaire kritiek, richten zich op witte vrouwen, die hij wil kunnen beheersen en gebruiken. Benen wijd voor het arisch voortbestaan alstublieft, eerst voor de pik en dan voor de geboorte! En dan zorgen voor die kinderen, zodat ze opgroeien tot het volk dat Thierry voor ogen staat.

Baudet verkettert in zijn epistel nadrukkelijk het streven naar
individuele vrijheid. Daar wordt je niet gelukkig van en dus moet de man de dienst uitmaken en de vrouw doen wat die man zegt. Dan is ze veel gelukkiger. En de samenleving dus ook. Zo was het vroeger, voor de seksuele revolutie, en zo moet het weer zijn. Het enige waar we volgens hem goed voor zijn is te waarborgen dat de door hem nagestreefde boreale samenleving niet ten onder gaat aan ‘homeopathische verdunning’.

 

Witte wijven, fokken maar! Voor werk zijn wij vrouwen niet geschikt.
Onze baarmoeders als inzet voor de fascistische heilstaat van Baudet. Om dit te kunnen zeggen, haalt hij een door Houellebecq in zijn boeken beschreven “identitaire beweging, van nationalisten en populisten” en “paramilitaire verzetsgroep” aan, en stelt dat Houellebecq “in al deze bewegingen” (volgens Baudet terecht) “een poging ziet om de traditionele Europese cultuur te behouden of hervestigen: een wereld waarin het gezin weer het middelpunt is, waar natiestaten hersteld zijn en misschien zelfs een vorm van christendom is hersteld”.

 

Dit is de samenhang die hij ziet, de verbinding die hij maakt, het is
onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat middelpunt, het gezin, te
stichten door witte vrouwen is de kern van het verhaal. Doen we dat
niet, dan wacht ‘ons’ “de verovering of vervanging van onze beschaving
door een nieuwe ‘metafysische mutatie’”. Zo  komen we weer terug bij die ‘homeopathische verdunning’, die hij eerder zei te vrezen.

Natuurlijk heeft Baudet allang weer gezegd dat het hier niet gaat om zijn eigen mening, maar dat is duidelijk elitaire lulkoek met een grote L. Er zit een lijn in zijn uitspraken die niet te ontkennen valt. Abortus vind hij prima, zegt hij ook. Natuurlijk, als je abortus verbiedt wordt het later lastig abortus, en waarom ook niet sterilisatie, te verplichten voor vrouwen waarvan je juist geen kinderen wilt.

En let op, er is meer. Behalve vrouwen als fokprogramma in te willen
zetten voor witte blauwogige blonde kinderen, stelt hij dus ook voor –
ja, tamelijk omfloerst maar het staat er – om gewapende knokploegen te vormen, een paramilitaire verzetsgroep, een identitaire beweging, van nationalisten en populisten. Hij hangt het idee op aan een boek van fictie, maar door het idee in deze fictie als terechte ontwikkeling te
presenteren, legt hij zijn ware bedoelingen bloot: een voorhoede van
Forum voor Dictatuur op straat.

Laten we daarbij ook niet vergeten dat
Baudet vorige week nog op twitter een fascistisch propagandafilmpje
deelde van de Identitäre Bewegung Östenreich (IBÖ), bedoeld om
vluchtelingen af te serveren als verkrachters van ‘onze’ vrouwen. En nu
we het over verkrachting hebben, herinnert iemand zich deze nog: “Daar moet een piemel in”? Witte mannen waren het die dat zongen, gericht tegen een vrouw die in Steenbergen pleitte voor de komst van een AZC. Ze bedoelden daarmee hun eigen piemel, want het zijn ‘hun’ vrouwen en daar moeten vluchtelingen van afblijven. De leus is meermalen teruggekomen, onder andere rond de campagne van Wilders. Het betekent: eigen piemels eerst. En terwijl je nog geen ‘paf’ mag roepen, mag ‘daar moet een piemel in’ als letterlijke verkrachtingsoproep nadrukkelijk wel. Als je wit bent.

Niet geheel per ongeluk haalt intussen Forum voor Dictatuur een oude
bekende binnen: Robert de Haze Winkelman. Dit is de man die een link naar de complottheorie 'Plan van Kalergi' tweette en daarbij schreef: “Het plan van Kalergi was om via massa-immigratie de Europese mens te mengen tot een volgzaam soort. Komt erg dichtbij”. Opnieuw fascistische propaganda. En dat brengt ons terug bij de uitspraken van Thierry in zijn ‘essay’. Hij heeft de oplossing gevonden voor dit probleem van vermeende ‘witte genocide’ die volgens deze complottheorie zou plaatsvinden ‘door doelbewust miljoenen vluchtelingen naar Europa te halen, die zich vervolgens met het witte ras mengen’. De Haze Winkelman werd destijds met een hoop vertoon de partij uitgezet en is nu weer van harte welkom. Toevallig? Nee. Het tekent de ware koers van Forum voor Dictatuur: de weg naar een fascistische heilstaat via de boreale baarmoeders van witte vrouwen.

Afgelopen week vond er een een-tweetje plaats over wel of niet Nexit op TV tussen Rutte en Baudet. Beide spinnen garen bij de extreme verrechtsing van Neederland, de rest van Europa en de hele wereld. Het ‘debat’ was een afleidingsmanoeuvre voor de Europese vluchtelingencrepeerpolitiek, genormaliseerd racisme, klimaatcrisis en jarenlange bezuinigingen waarvan de gevolgen worden gepresenteerd als veroorzaakt voor ‘buitenlanders’, ‘vreemdelingen’.

 

Voor Thierry was dit ‘debat’ de gelegenheid om weer het masker op te
zetten dat zijn ware bedoelingen moet maskeren. Rutte en de omroep
werken als vanouds braaf mee aan de normalisering van de opkomst van dit nieuwe extreem rechts dat nog gevaarlijker is dan dat van Wilders doordat het beter, maar evengoed doorzichtig, verpakt is. Intussen probeert de VVD in allerlei samenwerkingsverbanden al jarenlang kiezers van FvD en PVV af te snoepen door hun gedachtegoed geleidelijk aan om te zetten in reeds bestaand beleid. Voor Baudet is het nog lang niet genoeg. Laat het duidelijk zijn: iedereen weet waar Thierry Baudet en zijn handlangers heen willen. En daarom moet zowel de huidige politiek als de opkomst van extreem rechts op alle mogelijke manieren in woord en
daad worden bestreden.