woensdag, 26 februari 2020

Ik ben geen medicus, maar stel me een aantal vragen over het longvirus Corovid '19. 

Wat heeft het meten van temperatuur bij mensen die mogelijk aan het virus zijn blootgesteld voor zin als de verschijnselen niet bij iedereen die het virus draagt maar het wel kan doorgeven, optreden? 

Aan de verschillende 'complottheorieën' over de oorsprong van het virus wil ik me niet wagen, maar zeker is dat in de meedogenloze strijd om de hegemonie in de wereld tussen de economische nummers 1 en 2 (de VS en China) deze 'affaire' Washington niet slecht uitkomt. 'Cui bono', leerde mijn vader zaliger me te kijken. Oftewel: wie komt dit goed uit?

De beurzen hebben een eerste klap gekregen door het virus. Oftewel de kleine beleggers. De grote spreiden hun risico. Ook daar wordt 'het eeuwige spel' dat de kleine vissen door de grote worden opgegeten, op kleine schaal in ons land waarneembaar in alle sectoren, gespeeld. 

Mondkapjes bieden geen afdoende bescherming. Toch is de vraag ernaar enorm. De producenten doen superzaken. De mensen willen 'iets doen' om het idee te hebben dat ze zich beschermen. Ondertussen wordt koortsachtig gewerkt aan een remedie. Een serum vergt 5, 6 jaar ontwikkeling. Als het gevonden wordt is dat big-big business. Net als de jaarlijkse griepprik tegen het virus van vorig jaar. Onze huisartsen leven er van.

Ondertussen probeert men van alles dat tegen andere virussen werkt, ook uit tegen Corona. 

Er wordt een parallel getrokken met 'de Spaanse griep' die een eeuw geleden de wereldbevolking decimeerde. 

Zover is het nog niet. 

Maar het effect van deze aandoening, die van vleermuizen op krokodillen zou zijn overgegaan voor ze de mens bereikte, is 'door het globalisme' nu al zonder precedent. (WK)