vrijdag, 21 december 2018

'Het ziet er naar uit dat de gele vestjes over hun hoogtepunt heen zijn', stelt Rob Lubbersen in een bijdrage voor deze site vast: precies wat MSM ons ook probeert wijs te maken. Vreemd niet? Maar het is jammer voor Rob, dit is een leugen. Natuurlijk, na de fooi die Macron de laagstbetaalden toewierp en de terreuraanslag in Straatsburg (uiteraard 'een bekende van de politie' en 'Auf der Flucht erschossen') was een toename van het aantal demonstranten bij 'Acte V' niet te verwachten. Voeg daarbij de naderende feestdagen, heilig in het meest katholieke land ter wereld, 'de beschermheer van het Vaticaan'.

 

Toch is het gelijk blijven van het aantal demonstranten dat de barre winterkou trotseert (minder in Parijs; meer in de provincie) geen indicatie dat de actiebereidheid van de 'mobilisatie van het volk' zou stoppen. Bekijk de demonstratie van afgelopen zaterdag in Avignon. De grootste ooit daar. Rob rekent zich rijk, net als de Macron-kliek die hoopt dat het 'voorbij' is. Dan kent hij de geschiedenis niet. In 1905 dachten ze in Rusland ook dat het voorbij was. Daarbij gaat het hier om een veel bredere beweging (de revolutie in Rusland was erg lokaal in het enorme rijk) die, net als de grote Franse Revolutie, zijn tentakels uitslaat in de wereld in zijn geheel. Zelfs het duffe Nederland met z'n 'poldermodel' waar comfortabel links dat het materieel aan niets ontbreekt de gele vestjes-beweging aan extreem-rechts laat.

Het totaal ontbreken van enige kennis van wat er echt speelt in 'Neerlands favoriete vakantieland' maakt een betrouwbare analyse van de gebeurtenissen onmogelijk. 'Boursin en vin'; dat is ons idee van Frankrijk. Kennis van de Franse taal was nooit wijd verbreid maar is door de Anglo-Amerikaanse orientatie helemaal vertrokken. Kennis van de Franse (revolutionaire) geschiedenis is door het Nederlandse onderwijs slim uitgebannen. Het zou ze maar op ideeen brengen. Maar helaas voor hen gaat de geschiedenis gewoon door.

Ik kan Rob en anderen aanraden 'Opstand der Proletariers' van Dr. Jan ten Brink uit 1871 te lezen. 1871: het voorlopig laatste revolutiejaar van Frankrijk. De contouren van wat zich ook nu voorzichtig afspeelt in het centrum van de macht Parijs, met prachtige kaarten van de stad die je nu bij 'de slag om de Arc de Triomphe' van pas zullen komen. Gewoon in het nederlands, dus dat kan geen belemmering zijn.

WK