Op naar een 24/7 straatverbod?

zaterdag, 27 februari 2021
Gisteren (26 feb) vernietigde het Gerechtshof de uitspraak van de Voorzieningenrechter over de avondklok. Helaas, want die maatregel beperkt mij behoorlijk in mijn doen en laten.

Taco van Dommels

De pionnen van Ome Kees

vrijdag, 26 februari 2021
In zijn prachtige 'Stemmen als reflex'' vertelt Hans Boot over zijn Ome Kees die tijdens Wo2 met pionnen op de kaart van Europa de opmars van de Sovjets aangaf: 'Ze zijn nu hier'. Mijn grootvader van vaderszijde had ook zo'n kaart in de kast.

WK

Waar blijft het progressieve vuur?

donderdag, 25 februari 2021
Links lijkt maar weinig gebruik te (kunnen) maken van gemakkelijk aantoonbare foute beleidskeuzes in de afgelopen tien jaar Rutte

Henk Witte

Willempie speelt op 4 mei Willempie

maandag, 22 februari 2021
Welkom in de polder, waar de slimste mens de olijke oogopslag van Maarten van Rossum heeft, en Andre van Duin ons straks voorleest uit Lou de Jong. Is het de corona die ons het ijle laagje waardigheid heeft ontnomen?

Eva Bardi

Stemmen als reflex

zaterdag, 20 februari 2021
In 1946 vonden in Nederland de eerste verkiezingen na de Tweede Wereldoorlog plaats. Met een opkomst die tegenwoordig verdacht hoog heet, namelijk 93,1 procent. De Katholieke Volkspartij was met 30,8 procent de grootste, gevolgd door Partij van de Arbeid (28,3 procent) en als vierde de Communistische Partij van Nederland (10,6 procent). De liberale Partij van de Vrijheid haalde 6,4 procent. Dat waren nog eens andere tijden, zij het met één opvallende overeenkomst, een massale woningnood.

Hans Boot

R.I.P (Rooie) Piet Veling

zaterdag, 13 februari 2021
Eerder deze week overleed Piet Veling, bij velen in de beweging bekend onder de naam Rooie Pietje.

De redactie

Retteketet, Baudet

woensdag, 10 februari 2021
Er zijn weer racistische tweets uit het app-groepje van FVD naar boven gekomen. Wat voor beerput gaat er deze keer open?

Nayako Sadashi

De variant op het thema van de angst

zondag, 7 februari 2021
Men is als de dood voor de nieuwe variant. Vanochtend brachten diverse media het nieuws dat de terreurdreiging door jihadstrijders een minder urgent probleem is geworden dan die door complotdenkers. De variant is besmettelijker dan de klassieke versie omdat de jihad toch vooral de natte droom van muzelmannen en een enkele -vrouw is gebleven. Tot het complot voelt de witte nederlander zich meer aangetrokken, zeg maar.

Godelieve Vandamme

De democratie is uitgeput

vrijdag, 5 februari 2021
Het heeft lange tijd redelijk tot goed gewerkt, ons politieke systeem dat democratie heet. Het is echter nu wel zo’n beetje op. Langzaam maar zeker wordt het om zeep geholpen.

Henk Witte