Hans Feddema

zondag, 29 maart 2020
Het komt voor dat mensen die regelmatig een bijdrage aan Konfrontatie leveren hun stuk ook aan andere bladen en platforms willen slijten. De redactie geeft daarvoor dan akkoord en is verheugd wanneer dat andere blad zo kies is om te vermelden dat de bijdrage oorspronkelijk in Konfrontatie is verschenen. Andersom doen wij hetzelfde...

De redactie

'Wraak van de natuur'

vrijdag, 27 maart 2020
Ging ondanks zware week van voortdurende ziekte te voet boodschappen doen op de markt 5 kilometer verder. De Marokkaanse visboer waar ik normaal soep en een visschotel eet deed alleen nog aan meenemen. De jongen (35, ik ben bejaard) die normaal de bediening doet at als enige in een hoekje zijn vissoep.

WK

Wij, de staat en het coronavirus

donderdag, 26 maart 2020
Alles ging relatief haar neoliberale gangetje, voordat corona ons kwam begroeten. Rutte was gewoon rustig bezig met de afbraak van dit land en van onze levens, en linkse bewegingen waren met elkaar bezig. Onderling ruziënd, over arbitraire onzin.

Nayako Sadashi

Links en het coronavirus

maandag, 23 maart 2020
Ongewone tijden vragen om ongewone bijdragen. Daarom dit keer een bijdrage van een driemanschap: Willem Bos, Paul Mepschen en Jan Willem Stutje

De tijden veranderen

zondag, 22 maart 2020
11 en 12 maart 2020 vergaderde de Amsterdamse gemeenteraad. Erik van Erp, journalist van de MUG, doet op de website van het blad verslag van de vergadering.

Piet van der Lende

New Dutch submarines; how about arms export and proliferation?

zaterdag, 21 maart 2020
The Netherlands is in the midst of a multi billion euro acquisition of new conventional submarines to replace its current class. Recently the acquisition process was scrutinised by a large amount of questions (267) by members of the parliament and answers by the government.

Martin Broek

Deze saamhorigheid is geen feest

vrijdag, 20 maart 2020
‘Mijn vraag bij deze maatregel is: wat doen we de volgende keer? Als we nu al alles uit de kast halen, wat zit er dan in die kast wanneer het echt menens wordt? Kunnen we nu vergeten wat er voor ons ligt? De ecologische ramp die zich aan het voltrekken is? De ramp die nu al de vluchtelingen van deze wereld treft?’

JoopFinland

Waar ik het vooral niet over wil hebben

donderdag, 19 maart 2020
Elke zaterdagochtend zegt Kees Boman op NPO1 deze tekst, daarna noemt hij een hele riedel op waardoor je juist getriggerd wordt om te gaan zitten met je beschuitje en kopje thee.

Jose van Leeuwen

Kleine column over de grote angst

dinsdag, 17 maart 2020
Het was mij bekend dat ons land voor een overgroot deel wordt bevolkt door hersenloze, zieke, asociale geesten, maar weinig kon ik bevroeden dat die massa zo talrijk is. Terwijl de regering en woordvoerders van supermarktketens keer op keer meedelen dat het absoluut niet nodig is om te hamsteren worden de schappen leeggeroofd alsof ons het meest vernietigende oorlogsgeweld boven het hoofd hangt.

Arie Schalekamp