Verduistering

maandag, 30 september 2019
Ga je met iets alternatiefs bezig, van groente telen tot huizen bouwen, van feminisme tot veganisme, dan zul je heel veel alternatievelingen tegen komen die vinden dat er allerlei spiritueel gezwatel bij hoort. Dat is geen verlichting maar verduistering.

Weia Reinboud

Advocaten, ga weer voor God

donderdag, 26 september 2019
Ik heb nu wel zo’n beetje alles gelezen over de geliquideerde advocaat, maar ik moet zeggen: zelfkritiek is zijn Broederschap vreemd. Feitelijk komt al het gehuil en gelebber uit de beroepsgroep neer op hetzelfde: wij verdienen respect, want wij houden de rechtsstaat overeind.

Godelieve Vandamme

In God we thrust

vrijdag, 20 september 2019
Wie in Nederland een fatsoenlijk leven wil leiden, moet het werkend bestaan vermijden. Iedere bewust baanloze weet dat. Haast, herrie, heibel – ze ballen zich samen in een slavenbaan voor een baas en een hongerloon. Waarschijnlijk kennen de Verenigde Staten helemaal geen baanlozen, en al helemaal geen bewuste. Haast en het maken van herrie zijn hier tot de absolute norm verheven.

JoopFinland

Klimaatstaking: meer dan een grote klimaatdemonstratie

donderdag, 19 september 2019
Het zal geen nieuws zijn voor vaste Konfrontatie-lezers: 27 september wordt de dag van de wereldwijde Klimaatstaking. In Nederland is er voor die gelegenheid ene demonstratie in Den Haag. Laten we er op zijn minst voor zorgen dat die verzamelplek veel en veel te klein blijkt voor de menigte klimaatdemonstranten. Er is alleen een vraagje dat bij deze klimaatstaking af en toe door mijn hoofd speelt. Klimaatstaking? Gaat er daadwerkelijk gestaakt worden?

Peter Storm

Drones: mogelijk machtig wapen tegen de luchtvaartlobby?

dinsdag, 17 september 2019
Eind vorig jaar heeft de Londense luchthaven Gatwick het vliegverkeer stilgelegd en strandden duizenden reizigers nadat boven die luchthaven drones zouden zijn gesignaleerd. Dit simpele bericht deed mijn gedachten toen onwillekeurig uitgaan naar de talloze slachtoffers van de Nederlandse luchtvaartlobby.

Louis van Overbeek

USA kent geen geweldsmonopolie. En dat opent perspectieven

dinsdag, 10 september 2019
Uiteraard zijn we 'allemaal met z'n allen' tegen wapens, wapenbezit en geweld in het algemeen. Maar toch: de pre-revolutionaire fase waarin de VS zich bevinden rechtvaardigt een 'alternatieve' behandeling.

WK

Baudet: fascist én hypocriet

maandag, 9 september 2019
Hoorde een week geleden (maandagavond 2 september) op Radio1 een interview met FvD-leider Baudet (1) waarin die ontkende rare ideeën te hebben die stammen uit de jaren ´30 van de vorige eeuw. Wat een hypocriet!

Taco van Dommels

Kunst en nazikunst

vrijdag, 6 september 2019
Het Bossche Designmuseum stelt momenteel kunst van de Nazi's ten toon. Moet je daar blij mee zijn? En moet je daar tegen zijn?

JoopFinland