De macht (over het stuur) kwijt

vrijdag, 28 juni 2019
Oproep om op 20 september aanstaande samen wereldwijd pal te staan voor echte veranderingen en een eind aan de cosmetische borduurkunst van de politici en bedrijven.

KeesStad

Voormalige actiepartij SP likt haar wonden

maandag, 24 juni 2019
Meer dan 40% van het kader van de Socialistische Partij vindt de koers 'te links', als we de berichten mogen geloven. Je zou je kunnen afvragen wat ze eigenlijk in de partij te zoeken hebben, maar die vraag stel je natuurlijk niet als je een 'brede volkspartij' wilt.

WK
De lonen, de flexibilisering van de arbeid en de concurrentiekracht van de Nederlandse economie Anoniem (niet gecontroleerd) zaterdag, 22 juni 2019
Hoe moeten we kijken naar de roep om hogere lonen en betere sociale zekerheid van rechtse zijde?

Piet van der Lende

Kamagurka

donderdag, 20 juni 2019
Zijn plaatje van vandaag kan qua wansmaak alleen maar wedijveren met twee schrijfsels die ook over ‘MH17’ gaan. Daarover straks meer, ik zal eerst beschrijven wat de Belgische cartoonist Kamagurka vandaag in NRC afgedrukt kreeg.

JoopFinland
15 miljoen euro Anoniem (niet gecontroleerd) dinsdag, 18 juni 2019
Begin juni werd in het World Forum te Den Haag de Global Entrepeneurship Summit gehouden. Kosten: 15 miljoen euro.

Jose van Leeuwen

Uitverkoop van ons pensioenstelsel: ik ga weg bij de FNV

maandag, 17 juni 2019
Wat een afknapper dit pensioenakkoord! Wat een enorme afknapper die Busker & co die ons collectieve pensioenstelsel in feite heeft verkocht aan de banken en verzekeraars! En niet te vatten dat dit allemaal is goedgekeurd in een slecht bezocht ledenreferendum! Ik voel me flink belazerd. Wat doe ik nog bij de FNV….? Ik zeg na zo´n 25 jaar mijn lidmaatschap op.

Wilfried de Hoop

Verdedig het Nederlands!

zondag, 16 juni 2019
Een eeuw geleden sprak onze bourgeoisie Frans, net als de adel voor haar had gedaan. Onze 'Franse Tijd' is verantwoordelijk voor een groot aantal Franse woorden en daar is niets mis mee.

WK

Pensioenakkoord: hier krijgen heel veel mensen spijt van

zondag, 16 juni 2019
Bij het referendum van de FNV over een pensioenakkoord met regering en werkgevers bracht 37% van de ruim 1 miljoen leden zijn of haar stem uit. Daarvan stemde 75% vóór dit akkoord en 25% tegen. Het akkoord wordt uitgevoerd. Daar krijgen nog heel veel mensen spijt van.

Rob Lubbersen

Recht op armoede

woensdag, 12 juni 2019
Veel van de Gele Hesjes, de Gilets Jaunes, die al maandenlang protesteren in Frankrijk, zijn ouderen met een klein pensioen. Waarom protesteren zij? En waarmee zouden zij geholpen zijn?

Bender

Ankie Broekers-Knol, uw nieuwe staatsterrorist deportatiezaken

dinsdag, 11 juni 2019
Mag ik me even voorstellen? Vanaf vandaag, 11 juni 2019, ben ik uw nieuwe staatsterrorist in deportatiezaken. Mijn naam is Ankie Broekers-Knol. Ik was tot gisteren voorzitter van de Eerste Kamer. Ons land is bij mij in goede handen. Ik zal korte metten maken met vluchtelingen.

Joke Kaviaar