Laat ons feesten!

woensdag, 24 april 2019
Het Paasfeest is nog maar net achter de rug of we maken ons weer op voor de volgende feesten: Koningsdag, dag van de arbeid, dodenherdenking, bevrijdingsdag. Maar wat vieren we dan eigenlijk.

Pietje Rebel

Mijn intuïtie zegt me…

dinsdag, 16 april 2019
“Mijn intuïtie zegt me dat een verbod op prostitutie misbruik van vrouwen zal verminderen.” Aldus Gert-Jan Segers op Radio Eén op 9 april. Nou heb ik moeite om volwassen mensen die in Sinterklaas, God, Allah of Jaweh geloven écht serieus te nemen. En ook in dit geval bleek dat weer geheel terecht.

Rob Lubbersen

Zeg dan paf, fascistische kankerhoer!

zaterdag, 13 april 2019
Het kan zomaar gebeuren dat je als 60-plusser wordt verwisseld met een 20-plusser. Misschien moet er een landelijk bevolkingsonderzoek komen naar de staat van onze ogen?

Jose van Leeuwen

Joke Kaviaar is vrij!

vrijdag, 5 april 2019
De tien weken gevangenisstraf, opgelegd wegens kritische artikelen tegen de onderdrukking van vluchtelingen en wegens deelname aan een protest tegen de bouw van een vluchtelingenbajes, is achter de rug...

Steungroep 13 September

Microverlakkerij

vrijdag, 5 april 2019
Dacht je tientallen jaren dat je goed bezig was. Al die jaren dat je (moe geworden van dat ellendige thee-ei) weer theezakjes gebruikte. Overdreven goed bezig leek het zelfs: het papiertje in de papierbak, het zakje bij het GFT en de rest (nietje, draadje) bij het restafval. Kleine moeite, maar wel een moeite die weinig mensen zich getroosten. En wat blijkt nu?

Rymke Wiersma

Vrijheid voor de Malta 3!

woensdag, 3 april 2019
Vandaag gelezen op Teletekst: drie jongens van 15, 16 en 19, uit Guinee en Ivoorkust, worden in Malta beschuldigd van het ‘kapen’ van een Turks vrachtschip afgelopen week. ‘Piraten’ werden ze genoemd. De wet in Malta zou de ‘kaping’ als terrorisme bestempelen. Ik zeg: vrijheid voor deze helden!

Joke Kaviaar