30 juni 2021

Subsidies op drank

WK

Per 1 juli worden prijskortingen in de sector alcoholische dranken verboden. Voor ons bestwil. Voor het bestwil van de armen een beetje meer dan dat van de rijken die lachen om het bocht dat in de aanbieding is. Hun kelders liggen vol met klassen hoger. Wijnen die normale stervelingen nooit zullen proeven. 

Het is geweldig hoe door de overheid voor ons wordt gezorgd. Aandoenlijk. 

Voor een goede vriend (notoire alcoholist net als ik) is het aanleiding om op 1 juli a.s. zijn ah-bonuskaart ritueel te verbranden. Ook heeft hij aangekondigd met ingang van die datum de consumptie van alcohol uit protest geheel te staken. 

Ik wil niet zover gaan, omdat het door mijn opvoeding ingegoten klassenbewustzijn me vertelt dat het niet vanwege de volksgezondheid geschiedt maar om de armsten te dwingen nóg groter bocht te drinken. 

Er zijn paralellen met het Romeinse rijk, waar de verlaging van de kwaliteit van het rantsoen wijn voor de legionnairs tot protesten leidde.

Dat zal in dit gewillige land niet gebeuren. 

Het vindt plaats in het kader van de pogingen de scheiding tussen arm en rijk steeds schrijnender te maken. Een proces dat al jaren aan de gang is en met de komende depressie in volle glorie aan de oppervlakte zal komen. 

Kwaliteit voor de rijken; shit voor de armen.

Wen er maar alvast aan. (WK)


Recente blogs