• Home
  • Een mening
  • Huisuitzetting-dag; de ontmaskering van 'Democratisch Links'
09 september 2021

Huisuitzetting-dag; de ontmaskering van 'Democratisch Links'

WK

Dankzij de fijne berichtgeving over de VS in onze 'vrije pers', zullen weinig lezers vertrouwd zijn met de DSA, de Democratic Socialists of America, 10 jaar geleden opgericht door o.m. Kyle Kulinski en Cenk Yugur (van de site The Young Turks). 

Zij waren een platform voor de 'linkse' afgevaardigden van de Democratische Partij in het Huis, 'the Squad': Alexandra Ocasio Cortez (AOC), Corey Bush, Ray Kohana, Ilhan Omar. 

Nadat de Squad al eerder de Force the vote-beweging, om een stemming in het Huis over gezondheidszorg voor iedereen af te dwingen, hadden genegeerd, hebben ze nu opnieuw de armen in de VS verraden door te weigeren ook maar iets te ondernemen om 'huisuitzetting-dag' te voorkomen. 

Meer dan een miljoen mensen dreigt uit hun huis te worden gezet omdat ze hun huur of hypotheek niet kunnen betalen. In de idiote corona-crisis kregen ze vorig jaar 2000$ van Trump en dit jaar 1400$ van Biden. 

Om hun 'eer te redden' organiseerden deze 'linkse afgevaardigden' aan de vooravond van de woensdag dat het Huis van Afgevaardigden niets zou doen om de huisuitzettingen tegen te houden, een manifestatie op de trappen van het Capitool, waar ze een 50-tal 'demonstranten' toespraken. 'Wij doen ons best hier, doen jullie je best buiten', verklaarde AOC aan de camera's. 

Kritische vragen werden onmogelijk gemaakt door gespierde beveiligers.

Deze maatregelen tegen de lagere middenklasse (denk aan de huizencrisis van 2008 onder Obama) roepen ongekende weerstand op in de VS. Er is een beweging aan de gang die voor het eerst revolutie bespreekbaar maakt.

Natuurlijk niet de Squad en de DSA.  Die zijn juist bedoeld om verzet te ontmoedigen en de status quo te handhaven in een aanstormende crisis die overgaat in depressie.

De volgende dag gingen de leden van het Huis op reces genieten van een welverdiende vakantie. (WK)


Recente blogs