woensdag, 7 augustus 2019
Onderwerp

Helaas ben ik een armoedzaaier. Zelfs OV is voor mij eigenlijk te duur. Daarom lift ik nog steeds, op mijn leeftijd, en loop ik van hier 26 km naar het strand. Geen auto of scooter. Geen vliegreizen. Ik nam de bus naar Catalonie en mijn rugzak met al mijn spullen om in de bergen te slapen werd gestolen uit het bagagecompartiment in de Ouibus. Heet nu Blablacar, blabla. Nooit een cent teruggekregen. Maar als ik 'de honderdduizend' win of mijn schilderijen opeens miljoenen opbrengen schaf ik direct een privé-jet aan en een Maserati om van pomp naar pomp te scheuren. Denk dat ik dan alleen nog vlees en vis eet. Het noodgedwongen als veganist eten heeft lang genoeg geduurd. In mijn jeugd at niemand vlees behalve op woensdag gehaktdag.

De opwarming van de aarde, wat u zegt. Wat 'een groot probleem' voor onze groene SHELL. Onze bestuurders in Brussel en Den Haag. Ze hebben zo goed geluisterd naar onze 'zo betrokken' jongens en meisjes die vrij van school kregen en, het liefst per touringcar, naar de residentie togen om te demonstreren 'voor het klimaat'. Rutje heeft naar hen geluisterd dus het zal allemaal goed komen.

Ondertussen neemt de voortschrijdende vervuiling (denk aan onze oceanen) waanzinnige proporties aan en sterven flora en fauna dagelijks met soorten uit. Maar dat is van minder belang, als het klimaat maar gered wordt.

Gelukkig neemt het aantal miljardairs en multimiljonairs door de groeiende inkomensverschillen navenant toe, denk aan Richard Branson en meer van die weldoeners die het beste met onze planeet voorhebben, en die heel wat 'klimaatbewuster' zijn dan ik. Maar ja, ik heb godverdomme geen cent te makken en al zou ik willen (heb het in dit land eigenlijk altijd koud) ik kan niet eens een flinke vliegreis maken om tenminste nog een flinke opwarming mee te maken. Daarom doe ik een beroep op onze kapitaalkrachtigen: boek die reis naar de Maladiven en schaf die Porsche aan in mijn plaats. Ik droom met jullie mee. Schuif zo'n hele ossenhaas naar binnen, bak de coteletten en masse bruin. Doe er een schepje op namens mij. Ik heb het koud. (WK)