woensdag, 13 mei 2020

We hebben in Nederland het slechtste van twee systemen. Het slechtste van kapitalisme, namelijk de hebzucht, uitbuiting, verwaarlozing, ongelijkwaardigheid en vernietiging. In combinatie met het slechtste van de socialistische/sociaal democratische tendensen. Namelijk regelzucht, beklemming en betutteling. We hebben van twee tegengestelde systemen alleen de schaduwzijde. Een soort negatieve synthese van minpunten, dat is 'ons' systeem.

We zijn een kapitalisme, maar zonder vrij ondernemerschap. We zijn een kapitalisme, maar niet voor de wat kleinere bedrijven.

We zijn een DDR, maar zonder een ingrijpende/op sociaal beleid gerichte overheid. Een DDR die niet aan sociale huisvesting doet, dat is Nederland.

De staat is oppermachtig, maar doet niets voor ons, waardoor we niet echt meer een reden hebben om haar te erkennen. Iedereen voor de staat, de staat voor zichzelf. Dat is het Nederlandse credo. Daarom lijkt Nederland ook op een fascistische staat. Wij allemaal samen door het stof voor banken die te groot zijn om te falen en bedrijven die geen belasting betalen, omdat de staat ons ertoe zette. Dit noemen we dan vrijheid en zogenaamd heb ik hier voor gekozen en zogenaamd heb ik een sociaal contract ondertekend.

Iedereen vóór de staat en haar corporaties en deze staat en deze corporaties tégen ons allen. Dat is de kapitalistische democratie. Dit heet dan 'orde'.

Dit wil jij , zeggen ze op de televisie en op de radio. Als je er kritiek op uit dan valt er een oorverdovende stilte.

Nayako Sadashi