• 19 juni 2021
    Klimaatbeweging

Eerbetoon aan de medische wetenschap

WK

Als een soort van eerbetoon aan de medische wetenschap, de tak van wetenschap die met de eed van Hippocrates (weliswaar geen christen, zoals onze bewindslieden) gezworen heeft het menselijk leven te beschermen en ons zoveel goeds heeft gebracht, dienen we nu zonder maaren de vaccins (weliswaar ontwikkeld zonder de gebruikelijke proeven en 5 jaar controle die tot nu toe verplicht werden gesteld) van de farmaceutische industrie (die met de jaarlijkse griepprik, cholesterol- en bloeddrukverlagers, psychofarmaca en wat niet toch al ons leven beheersen) te nemen: Janssen ('Nederlands'), Astrazeneca, Moderna en Pfizer. 

De Chinese of Russische laat staan Cubaanse vaccins zijn uiteraard niet te vertrouwen. 

Na zoveel succes (het verdubbelen van de leeftijd van levensverwachting binnen een eeuw gerealiseerd) moeten we het breken met de regels voor de introductie van vaccins accepteren. 

Zoals we moeten accepteren dat de regels van Brussel voor de nationale begrotingen vanwege corona (tot de uitbraak van corona een heilige koe waarvoor de 'knoflooklanden' eerder werden veroordeeld) aan de laars worden gelapt. En we accepteren zonder enige klacht dat de geldpers de behoefte aan middelen om de corona-steun aan de bevolking uit te betalen lenigt.

Al hebben we daar nooit mee ingestemd. Ons is niets gevraagd. Ooit.

De vaccins werken gelukkig nóg beter dan gedacht. Want het opgegeven percentage op grond van zo beperkt testen was natuurlijk natte vingerwerk.

Bijna niemand houdt zich inmiddels meer aan 1,5 meter, in je elleboog niezen of een beperkt aantal in een ruimte, etc. Straks beginnen ze weer met zoenen. Stond laatst als enige met een mondkapje op in een drukke zaak.

Dan voel je je behoorlijk bekeken. 

Ik heb me een 50-pak laten aansmeren dus zal ik ze tot mijn laatste snik gebruiken. (WK)