Cancel me softly

zondag, 31 januari 2021
Er is nu veel commotie op het discussieplatform genaamd Indymedia. Een online discussieplatform, met anarchistische roots. Het was lange tijd heel stil op deze site. Er gebeurde niet bijster veel. Maar nu is er weer wat reuring in de tent. Sommige mensen op Indymedia vinden namelijk dat 'we' mee moeten doen met de rellen tegen de avondklok. Men schrijft hier opiniestukjes over en Indymedia post die stukjes. Andere lieden zijn het hier dan weer niet mee eens. Zij vinden dat we ons niet tegen de avondklok zouden moeten verzetten.

Nayako Sadashi

Dit jaar was Abdelkader Benali aan de beurt

zaterdag, 30 januari 2021
Dit jaar stond de herdenking van 4 mei in het teken van Abdelkader Benali. Abdelkader, geboren in Marokko en als jong kind naar Nederland gekomen, een van de bekendste schrijvers van Nederland. Hij zou op de Dam ons hebben toegesproken, als een kleine joods-christelijke club geen hetze tegen hem gestart was.

Jose van Leeuwen

Het debat van DENK

vrijdag, 29 januari 2021
De terechte aandacht voor de kinderopvangtoeslagaffaire nam helaas die voor een andere racistische campagne weg. Een week voor het debat over het ethnisch profileren van de belastingdienst werd een motie van de VVD in de Tweede Kamer aangenomen die ‘moskeefinanciering’ gaat belemmeren. Alleen DENK stemde tegen.

JoopFinland

Rutte en het politieke vandalisme

woensdag, 27 januari 2021
Beste meneer Rutte, velen in ons land prijzen u, getuige de peilingen, nog altijd de hemel in, maar ik vind uw beleid van de afgelopen tien jaar een schandvlek voor ons land.

Henk Witte

Somber

dinsdag, 26 januari 2021
Dit wordt een sombere beschouwing. Het kan zomaar zo zijn dat de kinderen van onze kleinkinderen het einde van de wereld gaan meemaken. Als tenminste de mensen niet wijzer worden. En daar wringt de schoen.

Rob Lubbersen

KLM Maffia en staatsterreur

zondag, 24 januari 2021
Terwijl nu in grensgevangenissen mensen opgesloten worden gehouden zodat KLM ze kan helpen deporteren omdat business as usual door moet gaan, klaagt datzelfde KLM steen en been over een dreigend faillissement ten gevolge van de coronacrisis en chanteerde afgelopen dagen de overheid met het niet vervoeren van vaccins als het de zin niet krijgt om ongetest personeel terug te laten keren na een retourtje Anywhere waar de besmettingen nog talrijker zijn dan hier.

Joke Kaviaar

Rutte maakt ruimte voor corruptie

zaterdag, 23 januari 2021
Bij alle aandacht die er was voor de toeslagenaffaire liep daar als een rode draad die zogeheten Rutte doctrine doorheen. Even voor de duidelijkheid: die doctrine houdt dus in dat volgens onze Premier onderlinge discussies tussen bewindspersonen en ambtenaren vertrouwelijk plaats moeten kunnen vinden. Ik voelde aan dat ik dat maar eens goed tot me door moest laten dringen.

Henk Witte

Het kapitalisme bestaat niet!

vrijdag, 22 januari 2021
Het kapitalisme bestaat niet! Structuren bestaan niet! Complotten bestaan niet! Nou ja. Dat wil zeggen, je kunt ze niet aanraken. Ze bestaan niet buiten de gedachten van de mensen die erin geloven. Is dat geruststellend? Nee, niet echt, want je kunt ze dus ook niet zo maar even veranderen.

Rymke Wiersma

Lege kitschversie van Guthrie’s ‘Your Land’ bij inhuldiging Biden

donderdag, 21 januari 2021
Progressieven waren blij verrast toen ze hoorden dat het eindeloze culturele programma waarmee de inhuldiging van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden werd opgeluisterd, een opvoering bevatte van Woody Guthrie’s legendarische lied ’This Land is Your Land’. Het zou opgevoerd worden door Jennifer Lopez, die tot dusver nooit op veel radicale politieke inhoud in haar nummers betrapt kon worden (*). We gingen dus snel kijken/luisteren. Het was verschrikkelijk!

KeesStad