Wat gaan we aan de massaslachting van dieren doen?

dinsdag, 30 juni 2020
Het is de massaslachting van dieren voor massaconsumptie van dierenlichamen die ons corona en andere van dieren overdraagbare ziekten gebracht heeft. Dat, en de vernietiging van hun leefgebied waardoor dieren dichterbij de mens moeten komen op zoek naar voedsel. Zo kunnen virussen overspringen op mensen.

Joke Kaviaar

Het anarchisme ? Maar dat is OUD zeggen mensen, als je het beschroomd aanhaalt....

maandag, 29 juni 2020
Het anarchisme? Maar dat is OUD zeggen mensen, als je het beschroomd aanhaalt. Als je kleur bekent, heel voorzichtig, heel timide. Het is een negentiende-eeuws fenomeen, zei een filosoof eens tegen mij. Het telt niet meer, het is achterhaald, opgeborgen, vergeten, zei een historicus eens tegen mij.

Nayako Sadashi

Coro-voor en coro-na

zaterdag, 27 juni 2020
Mijn laatste bijdrage op Konfrontatie is van 10 maart. Dat is een eeuwigheid geleden! Weliswaar was dat al na 'stoppen met handenschudden' en al na vier coronadoden in Nederland. Maar vóór nog eens 6100 officieel geregistreerde doden.

Weia Reinboud

Roode Steen

donderdag, 25 juni 2020
De plek waar het standbeeld van JP Coen staat (in Amerikaanse nieuwsuitzendingen wordt zijn naam uitgesproken als 'Jeepee Cohen'... Hoe Hoorn wereldberoemd raakt) heet 'de Roode Steen'.

WK

De waanzin van actiegroep Virus Waanzin

woensdag, 24 juni 2020
Tom Zwitser, de man achter uitgeverij De Blauwe Tijger en geestverwant van Thierry Baudet, beweerde half maart nog dat de overheid veel te weinig deed tegen corona.

Karin Spaink

Radicaal of knuffelbaar

zaterdag, 20 juni 2020
Moeten de huren bevroren worden, na de corona periode, nu zoveel mensen financieel in de problemen gekomen zijn? Nee, natuurlijk niet, als het aan die Ollongren ligt.

Nayako Sadashi

Bilderberg, het taboe voorbij

vrijdag, 19 juni 2020
De Nederlandse Koning, premier en minister associeerden zich met een antidemocraat die rechtsextremisten financierde.

Peter Edel

De koning en de dakloze

donderdag, 18 juni 2020
'Als het gaat tussen de koning en een dakloze, dan wordt er geloot', vertelt René Héman, voorzitter van de artsenfederatie KNMG, naar aanleiding van het 'code zwart'- draaiboek waarvan hij mede-opsteller is.

WK

‘Tegen de lockdown’: voer voor ondernemers en fascisten

donderdag, 18 juni 2020
Afgelopen zondag vond een korte, doch griezelige demonstratie plaats. Tussen de 300 en de 400 mensen protesteerden, en de leuzen waren veerlzeggend. ‘Geen 1,5 meter’, zo viel er te lezen aan de ene flank van het kopspandoek. Kennelijk was het een protest tegen de corona-maatregfelen, zoals we er al meer hebben gezien. Aan de andere kant van het kopspanddoek lazen we: ‘110 % tegen Antifa’. En midden op het spandoek: ‘ All Lives Matter’.

Peter Storm

Militaire aanwezigheid VS in Europa schuift verder op naar het oosten

maandag, 15 juni 2020
Washington voert de militaire druk op Moskou verder op door Polen als de locatie te kiezen om de messen van het Pentagon te slijpen. De boodschap lijkt te zijn ‘overgave aan westers kapitaal of we blijven jullie land militair omsingelen’. Het veroorzaakt een wapenwedloop die zomaar kan ontaarden in een oorlog in Europa met de VS als groepsleider.

Henk van der Keur