De samenzweringsepidemie

woensdag, 29 april 2020
Het zijn gouden tijden voor samenzweringsdenkers. Of het nu gaat om 5G dat corona zou veroorzaken, of het inplanten van chips door middel van een toekomstig vaccin tegen deze ziekte, samenzweringsdenkers zien overal gevaar. Dat er fantasten rondlopen, en deze af en toe een podium krijgen van opportunistische media-makers is niets nieuws. Wat wel nieuw is, is hoe groot het podium is dat radicaal rechts hun fantasieën biedt.

Alex de Jong

Corona, einde der illusies

zondag, 26 april 2020
De COVI-19 pandemie – dat corona-virus aan het werk – maakt inmiddels aan immense aantallen mensenlevens een einde. De teller haalt dit weekend hoogstwaarschijnlijk de 200.000, waarvan alleen al 50.000 in de Verenigde Staten.

Peter Storm

De storm die komt

vrijdag, 24 april 2020
Voor iedereen die nog niet in de smiezen heeft waar we naar toe gaan hebben wij voor een keer integraal een artikel uit De Groene Amsterdammer afgedrukt.

De redactie

Piraatjes

zondag, 19 april 2020
De meeste schrijvers in en lezers van Konfrontatie hebben net als ik een verleden in de buitenparlementaire beweging van de jaren tachtig. Dus met partijvorming en -politiek hebben we weinig tot niets.

JoopFinland

Woningsdag

zaterdag, 18 april 2020
Voor alles wat met ons koningshuis heeft te maken ben ik in hoge mate allergisch. Ik zou dat aan de hand van geschiedkundige, democratische en kapitalistische verwijzingen uit kunnen leggen, maar daar gebruik ik dit artikel niet voor.

Arie Schalekamp

De toekomst is nu

vrijdag, 17 april 2020
De komende maanden worden besluiten genomen met gevolgen op lange termijn voor militaire uitgaven en wapenproductie. De wapenindustrie heeft recentelijk delen van haar productie verplaatst van zwaarden naar ploegscharen om te helpen bij het produceren van de medische apparatuur die nodig is om het coronavirus te bestrijden. Dit is breed uitgemeten door industrie, pers en regeringen. Maar niet alle zwaarden zijn omgesmeed.

Martin Broek

Je eigen Corona-app? Nee: kill je smartphone!

donderdag, 16 april 2020
Er is veel om je kwaad en bezorgd over te maken in verband met de Corona-pandemie. Een van die dingen is de ontwikkeling van een (Europese) Corona-app. Wordt het een systeem zoals Veilig Tegen Corona voorstaat of een track-and-trace instrument voor het surveillance-kapitalisme?

Taco van Dommels

Na Sanders de pleuris

zaterdag, 11 april 2020
Amerikanen hebben linkse politiek nooit begrepen, omdat links een Europese traditie is.

Nayako Sadashi