Het perfide spel met de 'vliegschaamte'

woensdag, 30 januari 2019
'Klimaatontkenners' en 'klimaaterkenners' spelen samen een perfide spel om de 'vliegschaamte', bedoeld om de gewone man een schuldgevoel aan te praten over de vliegreisjes naar de zon die hij zich van zijn zuurverdiende geld soms kan permitteren. 'We hebben het te goed', is de boodschap, dus dat kan best wat minder...

WK

Over rode en groene gevangenen

dinsdag, 29 januari 2019
Naast iedere deur hangt een briefje. Als er een grote 2 op de deur staat, hangen er 2. Op die briefjes staan de namen van wie er achter die deur zit, en die namen zijn overwegend in groen afgedrukt. Sommigen zijn rood. Het is het promotie- en degradatiesysteem van Teeven dat je hier ziet.

Joke Kaviaar

Een boek zonder perspectief

dinsdag, 29 januari 2019
Vrijdag 31 augustus 2018 werd het boek ‘Wereldgeschiedenis van Nederland’ onder redactie van Lex Heerma van Voss e.a. gepresenteerd...

Piet van der Lende

Te ver van god

maandag, 28 januari 2019
'The fu**ing same thing as in Lybia, Syria and now Venezuela', vat mijn favoriete Amerikaanse talk-showhost de operatie tegen Venezuela samen...

WK

Geldverschuiving

donderdag, 24 januari 2019
Net voor de start van het World Economic Forum in Davos, waar dik honderd regeringsleiders en ruim duizend hoofden van internationale bedrijven de wereldeconomie bespreken, bracht Oxfam een rapport uit: het jaarlijkse overzicht hoe de verdeling van rijkdommen tussen landen en mensen zich ontwikkelt, zeg maar Oxfams kritische versie van The State of the World Union.

Karin Spaink

Aan tafel

dinsdag, 22 januari 2019
In 1992 was de Earth Summit in Rio de Janeiro, het toenmalige kabinet Lubbers-III kondigde toen strenge maatregelen aan om de CO2-uitstoot op het niveau van 1990 te stabiliseren. In 1997 werd het Kyotoprotocol opgesteld, het kabinet Kok-I kondigde aan toe te werken naar goedkope PV-panelen voor particulieren. In 2009 hadden we de klimaatconferentie in Kopenhagen, het kabinet Balkenende-IV liet zijn...

Weia Reinboud

Elk woord een vonk

zondag, 20 januari 2019
Op verschillende avonden/middagen de komende weken doen wij een info-tour over “de zaak Joke K.” Het betreft hier tevens de presentatie van een boekje dat de Steungroep 13 September over deze zaak uitbrengt.

Steungroep 13 September

Een lichtende toekomst ...

vrijdag, 18 januari 2019
Zoals aan het begin van ieder nieuw jaar kijk ik ook nu weer uit of er aan de horizon al tekenen zijn van de beloofde lichtende toekomst. Al vele jaren was dat uitkijken eerder aanleiding tot het gebruik van antidepressiva dan het daadwerkelijke zicht op die lichtende toekomst, maar aan het begin van 2019 ziet de situatie er anders uit. Of heb ik hier te maken met zelfbedrog?

Bas van der Plas

Neeederland: de dictatuur van leuk, lekker en gezellig

dinsdag, 15 januari 2019
Neeederland is een dictatuur, en het land wordt bestuurd door een heuse troika. Zoals elke troika heeft ook dit triumviraat drie leden. Leuk, Lekker en Gezellig zijn hun namen, met Traditie en Kinderfeest als niet erg stille vennoten op de achtergrond.

Peter Storm

YPG-Koerden zijn Syriers

zondag, 13 januari 2019
De flirt van de Syrische Koerden (YPG/SDF) met het Pentagon is door de aangekondigde terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrie (plus Irak en Afghanistan!) geeindigd met dat ze (in ruil voor autonomie) de door hen op IS veroverde gebieden aan het leger van Assad afstaan.

WK