Skip to main content

Onderstroom

Welkom bij Onderstroom, podcast voor een betere wereld

of: waarom de kippensoep voor je ziel sambal nodig heeft.

Onderstroom is een podcast die elke eerste maandag van de maand uitkomt. Ze gaat over politiek organiseren, over het bestrijden van rechtse narratieven en over het versterken van een rebelse tegenmacht, een sociale onderstroom.

Als deel van onze wens om los te komen van het kapitalisme, staan we kritisch tegenover de manier waarop nieuwe media is ontworpen. Deze zijn doorgaans gebouwd om je aandacht zoveel mogelijk vast te houden, om zoveel mogelijk van je tijd op te slokken, kortom om verslavend te zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat alternatieve media hier niet in meegaan. Daarom kun je bij ons verschillende experimenten verwachten met deelname of activering, en van onderlinge verbinding tussen luisteraars.

Elders over Konfrontatie digitaal

Rukken met Sid

Naar verluidt heeft het 'orakel van de Liemers' van het videootje hiernaast, al verkondigd dat ie links zo nodig met behulp van wapens zal bestrijden. Dus fascisten krijgen van ons niet het voordeel van de twijfel. We hoeven de leerstukken van bruin niet nog eens aan te horen, die kennen we al: uit het reëel bestaande fascisme van 1933-1945. We willen alleen maar hun adres, en een recent fotootje....