Niks tegenprestatie, eerst uitkeringen omhoog!

vrijdag, 22 november 2019

Beste Tamara van Ark,

dat geblaat over een tegenprestatie hebben we 7 jaar geleden al gehoord, bij de invoering van de Participatiewet. Ik herinner me nog de dakloze man uit Middelburg die op straat slecht geslapen had en vervolgens een vinger kwijtraakte omdat hij met gevaarlijke machines moest werken. Ik herinner me ook de mensen uit de buurt van Veenhuizen, die voor hun tegenprestatie door hetzelfde politiebusje werden opgehaald als de gevangenen die eerst dat werk deden. Bovenal herinner ik me het inpakwerk-dwangarbeidtraject dat ik zou moeten doen toen ik door de gemeente Hoogeveen gestraft werd voor het maken van een onschuldig grapje op Facebook.

Nu krijgen we dus weer dezelfde opgewarmde prak. Terwijl al in 2014 werd gewaarschuwd tegen de Participatiewet, bijvoorbeeld hier. Ik zie niet in waarom bijstandsgerechtigden een tegenprestatie zouden moeten leveren voor een jodenfooi waarvan je al lang niet meer kunt leven. Volgens het Nibud kan 25% van de huurders in Nederland de huur niet betalen. Hoe zou dat toch komen.....Waarom wordt geen tegenprestatie gevraagd aan Europese bankiers die 2600 miljard euro cadeau krijgen? Laat hen het plantsoen maar schoffelen! Of waarom krijgen rijke huiseigenaren nog steeds villasubsidie (hypotheekrenteaftrek) zonder tegenprestatie? Waarom zijn het altijd de armen die iets terug moeten doen voor de samenleving terwijl de rijken gewoon hun zakken kunnen vullen?

 

U beweert dat het zielig is voor bijstandsgerechtigden als ze maatschappelijk geïsoleerd raken als ze niet gedwongen worden tot een tegenprestatie. Veel bijstandsgerechtigden zitten inderdaad de hele dag thuis tegenwoordig. Omdat ze geen geld hebben om waar dan ook naartoe te gaan. En hoe komt dat? Door u, mevrouw Van Ark! Omdat u niet wilt luisteren naar mij die al 26 jaar van de bijstand leeft, ik zeg al een jaar tegen jullie dat je niet meer rond kunt komen van de bijstand. Ik heb mijn bijstandsuitkering opgezegd. Wat heb ik er aan als ik er niet van kan leven? Ik probeer onder meer middels een hongerstaking een ambtenarensalaris af te dwingen.

 

 

Levert u eerst zelf maar eens een tegenprestatie voor uw salaris mevrouw van Ark, in plaats van oud nieuws te herhalen. Eerst de bijstand omhoog met 200 euro per maand zodat mensen in elk geval weer hun rekeningen kunnen betalen. Of wacht u liever tot alle bijstandsgerechtigden in een veel duurder schuldsaneringstraject zitten? Wacht u liever tot ze allemaal net als ik denken: stop die bijstand maar in de reet van Rutte, ik eis een ambtenarensalaris?

 

Deva Daniël Luysterburg