Fabeltjeskrant

maandag, 18 april 2011

Het is natuurlijk fors vloeken in de heilige kerk maar het is een niet meer te ontkennen feit dat het tot heden aan toe vrijwel onaangetaste bolwerk der rechterlijke macht ernstige schade aan het oplopen is.
Naast de gerechtelijke  blunders en dwalingen van de afgelopen jaren rondom een aantal faliekant verkeerde, soms levenslange veroordelingen (hèt bewijs overigens dat een ieder per definitie tegen de doodstraf behoort te zijn) en het absurdistische toneelstuk dat momenteel opgevoerd wordt tussen de gerechtelijke macht, het Openbaar Ministerie en de ideologie van Bram Moszkowicz & Geert Wilders speelt er nog een belangwekkende reeds jaren voortslepende juridische procedure.
Die gaat over een aantal hectares weiland rondom de Amsterdamse luchthaven Schiphol. Tot voor kort alleen te volgen op een aantal websites die door menigeen als samenzweerders- en complotpagina's werden weggezet, maar sinds kort overal in de mainstream media: De familie Poot, die via voormalig NRC-journalist Micha Kat met zijn klokkenluidersonline-website al jaren aan wat stoelpoten van de rechterlijke macht aan het zagen zijn.
Leek die methode tot voor kort op het effect van een bot figuurzaagje op een houten heipaal, sinds er een daadwerkelijke getuige van de rechterlijke samenzwering is opgestaan lijkt het meer op dat van een motorkettingzaag op de ranke pootjes van een antiek meubeltje. We hebben het hier onderandere over de liegende rechter Hans Westenberg, de corrupte rechter Pieter Kalbfleisch en over de wellicht pedofiele (en dus chantabele) hoogste baas op het ministerie van Justitie, Joris Demmink. Even googelen en je bent helemaal bij.
Zonder alles wat Micha Kat omhoog heeft gewoeld de afgelopen jaren met zijn website klokkkenluideronline.nl allemaal serieus en voor waar aan te nemen - hij slaat namelijk door zijn voortstuwende gebral regelmatig nogal wat spijkers fors mis - kan niemand er omheen dat zijn aanhoudende gesjor, gespeur en gezoek naar de inhoud van doofpotten, corruptie en vriendjespolitiek behoorlijk wat resultaten heeft opgeleverd.
Nu zelfs Youp van het Hek zich op de achterpagina van de NRC heeft gebogen over voormalig rechter en zojuist afgetreden NMA-voorzitter Kalbfleisch is de Chipshol-affaire doorgedrongen tot de mainstream-media en zal er ongetwijfeld meer gebefte te maken krijgen met het gedwongen aan de wilgen hangen van een aantal toga's.
En terecht.
Het zal bij meer mensen moeten doordringen dat ook rechters doodgewone burgers zijn en dat het zogenoemde fundament van de rechtspraak, namelijk dat iedereen voor de wet gelijk is, tot de index van de fabeltjeskrant behoort. Net zoals op de boerderij van George Orwell zijn er heel wat burgers meer gelijk dan anderen (zie de vastgoedfraude - toen en nu - waarbij allerlei corrupte stenenschuivers middels het betalen van wat euro's aan juridische vervolging ontsnappen).
Waarvan notariële akte (overigens nog een beroepsgroep waar de -populistische- bezem wel eens doorheen gehaald mag worden).

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Filtered HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.