Corbyn, antisemitisme en de verkiezingen in het VK

zondag, 1 december 2019

Natuurlijk zouden we voor Labour moeten stemmen als we zouden stemmen. Het Conservatieve moeras dat opdoemt uit de prognoses voor 12 december is weerzinwekkend: de grootste overwinning sinds Thatcher in 1987. Misschien dat de Schotten er moed uit putten voor een nieuw referendum om zich los te maken uit de omhelzing door 'the City of London'. 

Maar daarbij moet worden aangetekend dat Jeremy Corbyn verre van een ideale kandidaat is. En dan hebben we het niet over de valse beschuldigingen van 'antisemitisme', bedoeld om de brave burger om de tuin te leiden. Corbyn sprak zich uit ten gunste van de Palestijnen en een eigen staat voor het volk dat sinds 1948 betaalt voor het Westerse bastion in het Midden-Oosten, bedoeld om de regio onder controle te houden voor onze belangen. Dat mag niet van Deep State en MSM. De walgelijke hetze tegen de Labour-leider neemt ons voor hem in. 

Maar onverlet blijft zijn weinig standvastige houding in de Brexit-kwestie, waar een meerderheid van de bevolking zich voor uitsprak in 2016. Het manoeuvreren van zijn fractie, pappen en nat houden zonder een principiele keuze voor democratie, heeft de positie van Labour ernstig verzwakt. Dat een grapjas als Nigel Farage het alternatief kon worden voor Johnson in plaats van Labour zegt genoeg. Het gedraai wordt afgestraft.

Natuurlijk moeten we de uitslag afwachten, maar een Labour-regering (samen met de Schotse onafhankelijkheidspartij) is niet waarschijnlijk. 

Een tweede minpunt is de wijfelachtige houding tegenover de behandeling van Assange, in levensgevaar zoals 60 artsen wereldwijd hebben gesteld. Niet interessant genoeg voor 'de socialisten'? Opnieuw een weinig principieele stellingname.

Wat we niet moeten vergeten is dat Labour (net als de PS in Frankrijk en de PvdA hier) een vergaarbak is van verschillende facties, waarin de ultrarechtse, Atlantische (van Blair, de doodgraver) een machtspositie hield die Corbyn niet echt wist te doorbreken. Hij wilde niet echt breken met de 'Blairites' die het land meezogen in de oorlogen van Deep State.

Van twee walletjes eten. Dat gaat Corbyn nu opbreken. Het volk sprak met Brexit. Het domme spel in het Lagerhuis heeft niet alleen Labour parten gespeeld, maar ook het vertrouwen in de democratie ondermijnd. De mensen geloven hun 'vertegenwoordigers' niet meer. Ze hadden gesproken maar desondanks gebeurde er niets. 

Dat de Engelsen nu Johnson zouden kunnen vertrouwen is belachelijk. Engeland zat nooit echt in de EU en hoeft er dus ook niet uit. May hield de boel 3 jaar op, met 'onderhandelingen'. Johnson zal wel weer iets vinden om Brexit uit te stellen. Brussel doet er graag aan mee.  Want zolang de exit van 'het VK' niet geregeld is zal de volgende kandidaat voor uittreden nog even in de wacht staan. (WK)