• Op de trekschuit

  donderdag, 28 mei 2020
  Na amper drie maanden komt er dus al een eind aan onze tocht. De paarden op de oevers zijn vergiftigd, en op de volgende brug wacht ons een met stokken, stenen, vuurwerk en tatoes uitgeruste mob.

  JoopFinland
 • Jaap de Hoop Schoothondje

  dinsdag, 14 maart 2017

  Jaap de Hoop Scheffer is nu het schoothondje van Donald Trump. In 2003 was hij dat nog van George Bush.

  Rob Lubbersen

 • Deprimerende stemmen

  zondag, 12 maart 2017

  Verkiezingstijd is steevast de meest deprimerende tijd die er is. Dat geblaat van die mannetjes, die plotseling overal opduiken om leukig te doen en ingestudeerde grapjes te vertellen. Getverdemme.

  KeesStad

 • Blijven zitten waar je zit

  donderdag, 9 maart 2017

  Interessant leesmateriaal van de Europese Commissie over de situatie van vluchtelingen. Wat blijkt: het gros van de vluchtelingen zit in uitzichtsloze situaties te wachten op, ja, op wat eigenlijk?

  Ronald van Haasteren

 • Geen nieuw poesje voor Wilders

  dinsdag, 7 maart 2017

  Als het geen kinderen zijn die door de dictator op de arm worden genomen om zich het imago van knuffeltiran aan te meten, dan zijn het wel dieren.

  Joke Kaviaar

 • Accelarationisme

  vrijdag, 3 maart 2017

  Wat is dat nu weer? De accelarationisten of 'versnellings aanhangers' worden zo genoemd, omdat ze vinden dat de technologische ontwikkelingen eigenlijk helemaal niet zo snel gaan, dat kan veel sneller en vooral: heel anders.

  Piet van der Lende

 • Betrapt

  woensdag, 1 maart 2017

  Het geheugen is een vreemd creatuur. We vullen authentieke herinneringen aan met verzinsels die we niet als zodanig herkennen, we verbasteren losse flarden die in ons brein rondzwerven, breien de brokstukken ervan aaneen tot een logisch klinkend geheel.

  Karin Spaink

 • Laagopgeleiden

  zaterdag, 25 februari 2017

  Vorige week plaatste de NRC een opiniestuk van Warna Oosterbaan over de meritocratie, waarin hij vooral aan de orde stelde dat laagopgeleiden zo weinig gehoord worden.

  Weia Reinboud

 • Wat een wereld...

  dinsdag, 21 februari 2017

  Een 40.000 man sterke NAVO-snelle interventiemacht wordt in Oost-Europa gestationeerd met de voortdurende propaganda in de westerse pers over het aan de kaak stellen van de 'Russische agressie'.

  Bas van der Plas