vrijdag, 24 juni 2016
Auteur
Jose van leeuwen

Het is weer zover. Debatten en demonstraties voor/tegen de etikettering van producten uit de bezette gebieden in Palestina. Men zou moeten weten waar producten zijn geproduceerd, in Israel of op de Palestijnse bezette gebieden.

Natuurlijk komen dan de christelijke partijen, de VVD en de PVV aangerend met antisemitisme, koop niet bij joden, mensen die eigenlijk wel een jodenster op willen doen als herinnering aan de holocaust. Niets is te misselijk, niets is te walgelijk om een etikettering te verbieden. Partijen die tegen diefstal en heling zijn en een broertje dood hebben aan krakers, vinden nu alles goed. In Palestina wordt gekraakt bij het leven, bezittingen van Palestijnen worden met de grond gelijk gemaakt, water wordt in de periode van de ramadan en plus 30 graden afgesloten, maar dat lijkt geen enkel probleem.  Rabbijnen die zich verzetten tegen de sloop van woningen, het maakt niet uit, nu weer in het dorp Susiya.
In mei kwam er zelfs op verzoek van Joel Voordewind een kolonist uit bezet gebied. Nat Romi, iemand die zijn producten , aan de man of vrouw wil krijgen.  Hij had voor Joel Voordewind een Palestijns poppetje bij zich die een steen in zijn hand had. Deze poppetjes zijn door de douane vorig jaar in beslag genomen, hoe komt Joel aan dat poppetje, hoe kan het dat hij zegt dat de Palestijnse autoriteit dit aan Palestijnse kinderen heeft uitgedeeld? Het kan niet anders dat Joel Voordewind of Nati Rom(kolonist) samenwerken met de Israelische geheime dienst.
Wat voor soort mensen zijn de mensen die behoren tot de groep van Nat Romi die door voorstanders van een groot Israel zo bewonderd worden?
Mensen die pas nog massaal  de oude stad Jeruzalem onveilig hebben gemaakt, extreem rechtse partijen die om een volgende nakba riepen, die vonden dat de extreem rechtse Rabbi Meir Kahane gelijk had . Kahane’s politieke partij werd verboden wegens nazi achtige trekken. Zie hier...
De PVV,SGP, CU, VVD en CDA hebben een motie ingediend die werd aangenomen, alle NGO’s die pleiten voor de BDS (boycot des investment en sancties) zullen geen subsidie meer krijgen van de overheid. Veel belangrijke NGO’s willen juist BDS, het is geweldloos en een verzetsmogelijkheid die door vele Palestijnse organisaties worden gesteund.
Ondanks dat vooraanstaande journalisten en oud politici praten over de extreme verrechtsing , zelfs fascistoïde trekken van Israel, moet en zal elke boycot van Israel bestraft moeten worden. De lange arm van Israel heeft twee geloofswaanzinnige partners gevonden, en het racisme wordt beloond.
De PVV, SGP, VVD, CDA en CU willen deze NGO de noodzakelijke subsidie afnemen, een NGO die de mensenrechten wil monitoren van en Palestijnse autoriteit, Hamas en Israel.  
‘The overall objective of the programme is to contribute to the effective realization of adherence to human rights and international humanitarian law in the occupied Palestinian territory and to influence the behavior of the relevant duty bearers, including Israel, the Palestinian Authority and the de facto government in Gaza, to that end through civil society organizations supported by a consortium of donor countries.
Lees hun werk, bekijk de links en oordeel over het uitsluiten van subsidie. De samenwerking tussen Amsterdam, Ramallah  en Tel Aviv is er door veel praten en overleg gekomen. Door de eis om  NGO’s die de mensenrechten controleren /monitoren te kunnen raadplegen.
Het is onbegrijpelijk. Hoe harder de druk op Israel wat betreft bezetting, apartheid, onderdrukking en etikettering, hoe harder het terug slaat en zeer bedenkelijke politieke partijen in de strijd mee neemt/krijgt.

Laten we de term Den Haag, ‘Stad van vrede en recht’ gaan begraven.

Jose van Leeuwen