Blufpoker rond Noord-Korea

dinsdag, 30 januari 2018

Spelen de Verenigde Staten een spelletje nucleaire blufpoker met Noord-Korea of moeten we serieus rekening houden met een kernoorlog? Er zijn goede redenen om te kiezen voor de eerste optie.

Henk van der Keur

Volkskrant werktuig Deep State

zaterdag, 27 januari 2018

De Volkskrant krijgt taart van Deep State. Vorig jaar lanceerde de NRC een smerige aanval op onze enige Nederlandse volkstribuun Omzigt, ten behoeve van zekere belangen. Uiteraard kon ons 'katholiek vakbondsblad' De Volkskrant niet achterblijven in ...

WK

'Wir haben es satt!' en de kapitalistische groeidwang

vrijdag, 26 januari 2018

Bestuurslid Roland Röder van de Duitse vereniging Aktion 3. Welt Saar e. V. schreef een pissig stuk voorafgaand aan de demonstratie 'Wir haben es satt – der Agrarindustrie die Stirn bieten', van afgelopen zaterdag in Berlijn.

Taco van Dommels

Vakbeweging slaat op tilt

woensdag, 24 januari 2018

Heeft de vakbeweging haar langste tijd gehad? Al jaren neemt haar invloed af, evenals het aantal leden. In de traditionele media is de aandacht voor haar beperkt, de kennis van zaken gering en de toon badinerend.

Hans Boot

De dingen die er echt toe doen

dinsdag, 16 januari 2018

Laatst was het weer eens zo ver. Een expert liet zijn licht schijnen over onze concurrentiepositie binnen de Europese economie. En wat bleek? We werken te weinig.

Rymke Wiersma

De grote ruk

woensdag, 10 januari 2018

De conservatieve reactie op de progressieve erfenis van de jaren zestig liet in Nederland langer op zich wachten dan in Amerika en Groot-Brittannië.

Merijn Oudenampsen

Kanttekeningen bij het FNV-offensief

maandag, 8 januari 2018

Komende zaterdag, 13 januari, is de landelijke start van het FNV-offensief tegen de race naar beneden;. De FNV wil ‘een beweging voor fundamentele verandering op gang brengen, zodat Nederland eerlijk wordt’.

Willem Bos

Hoge Raad

vrijdag, 5 januari 2018

De Hoge Raad adviseert de wetgever in een uitspraak van 8 december om de bepaling, dat bloedverwanten in de tweede graad wanneer er sprake is van mantelzorg geen gezamenlijke huishouding voeren, te schrappen.

Piet van der Lende

Identiteit

maandag, 1 januari 2018

Ik moet een jaar of 15 / 16 zijn geweest. Dat is dus al verdomde lang geleden. We hadden in die tijd een zeer progressieve leraar nederlands, z'n naam is me ontschoten. Alle leraren waren progressief overigens, vooral de geschiedenisleraren.

Bender