Wat aan Pim Fortuyn voorafging

vrijdag, 30 juni 2017

Er is al veel geschreven over de opkomst van Pim Fortuyn, de ruk naar rechts in de Nederlandse politiek en de opkomst van nieuwrechtse ...

Piet van der Lende

Racisme is een veelkoppig monster

vrijdag, 23 juni 2017

Er is maar één echte definitieve oplossing tegen racisme en dat is totaal niet meer in termen van ras denken. Rassen bestaan niet, punt uit.

Weia Reinboud

Elpisma..!

zondag, 18 juni 2017

Al eerder schreef ik in dit digitale periodiek over Griekenland, een land waarvan ik met de opkomst van Syriza hoopvolle verwachtingen had ...

Bas van der Plas

Hoe Nederland zijn laatste bomen velt

vrijdag, 16 juni 2017

Hoewel ons land vergelijkenderwijs al arm is aan bos en bomen, is door een beleidswijziging de vergunning die men nodig heeft (had) om een boom te mogen kappen onder het motto ‘deregulering’ feitelijk afgeschaft.

Louis van Overbeek

Rukken naar rechts in Noord-Europa

donderdag, 15 juni 2017

Het gaat extreemrechts voor de wind in Europa. En in de zogenoemde Noordse landen -IJsland, Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken: volgens neonazi's en fascisten de bakermat van het volgens hen superieure blanke ras- zelfs beter dan dat.

JoopFinland

De lessen van Corbyn

dinsdag, 13 juni 2017

Nederland is niet het Verenigd Koninkrijk. Groot-Brittannië heeft een andere geschiedenis, een andere politieke cultuur, een ander politiek systeem en andere politieke verhoudingen ...

Willem Bos

UK civil society gekneveld

zondag, 11 juni 2017

Theresa May zette in op de tussentijdse verkiezing van 8 juni om de nipte parlementsmeerderheid van haar partij te vergroten. Zij vond dat nodig om de ingezette conservatieve economische, sociale en buitenlandse agenda succesvol te kunnen uitvoeren.

Taco van Dommels

Over de noodzaak van een militant antifascisme

woensdag, 7 juni 2017

Waar fascisten samenkomen, en zeker waar ze in groepsverband aan de wandel slaan, daar dienen antifascisten dat te verhinderen of minstens te verstoren.

Peter Storm

Van Riyad naar vluchteling

dinsdag, 6 juni 2017

Vorige week las ik een stuk in een Australische krant. De auteur vroeg zich af of Trump wel besefte hoe de verhoudingen met Saoedi-Arabië werkelijk liggen.

Martin Broek

Hanford toont problemen kernafval

zondag, 4 juni 2017

Op 9 mei jl. stortte een tunnel met vaten hoogradioactief afval in bij een kerncomplex in Hanford.

Henk van der Keur