De Russische therapie

maandag, 26 december 2016

Gisteren, 25 december 2016, was het 25 jaar geleden dat Mikhail Gorbatsjov de stekker uit de Sovjet-Unie trok. Een mooier kerstgeschenk kon de kapitalistisch-imperialistische wereld zich niet wensen.

Bas van der Plas

Amerikaanse tweets

woensdag, 21 december 2016

Deze week tweete ik dat Trump zich omringt met generaals en miljardairs. Het was een reactie op de benoeming van de nieuwe minister voor de landmacht Vince Viola.

Martin Broek

Rubber en glyfosaat: giftig lobbyen

donderdag, 15 december 2016

RTL-tv van gisteravond: eenderde van de Nederlandse amateurvoetbalclubs heeft de geplande oefenpartijen en wedstrijden afgezegd omdat hun kunstgrasvelden bestrooid zijn met rubbergranulaatkorrels.

Taco van Dommels

Wilders aan de macht: geen business-as-usual

zondag, 11 december 2016

Ruim drie maanden scheiden ons van de komende parlementsverkiezingen. Ruim drie maanden scheiden ons van het moment dat Geert Wilders de grootste fractie in de Tweede Kamer dreigt te gaan aanvoeren.

Peter Storm

Het gevaar van extreemrechts in Oekraine

donderdag, 8 december 2016

Neo-Nazi's en andere extreemrechtse groepen beïnvloeden met geweld en intimidatie de binnenlandse politiek en de buitenlandpolitiek van Oekraïne.

Henk van der Keur

Een prachtland

maandag, 5 december 2016

Historische vergelijkingen zijn bloedlink, zo niet onwerkelijk of vals. Mijn overbuurman, van 'voor de oorlog', maakt zich druk over parallellen als Trump/Hitler, Mussert/Wilders en Colijn/Rutte.

Hans Boot