Agressie en provocatie

dinsdag, 28 juni 2016

De politieagent van de wereld, met haar hoofdkwartier in Washington, maakte bekend dat in 2017 de uitgaven voor militaire trainingen en oefeningen in Europa zullen worden verviervoudigd: van 789 miljoen dollar naar 3,4 miljard dollar.

Bas van der Plas

Turkse repressie met onze wapenonderdelen

zaterdag, 25 juni 2016

Met deze column maak ik de tien jaar vol. De eerste ging over de aanschaf van de JSF. Ik schreef hem vanuit een piepklein kantoor dat deze week nog ...

Martin Broek

Voor fraude veroordeelde wethouder weigert hulp terug te geven

dinsdag, 21 juni 2016

De Gelderse gemeente Voorst is een van de vele gemeenten die, naar in mei van dit jaar bekend werd, fors geld heeft overgehouden aan de decentralisatie van overheidstaken in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), waaruit onder andere de huishoudelijke hulp aan oudere en gehandicapte burgers wordt bekostigd.

Louis van Overbeek

Armeense genocide vs. nazi-Holocaust

vrijdag, 17 juni 2016

Dat het Duitse parlement een resolutie heeft aangenomen waarin de dood van Ottomaanse Armeniërs in 1915 genocide wordt genoemd, stond in alle kranten. Toch hoop ik daar nog iets aan toe te kunnen voegen.

Peter Edel

Terugblik Oekraine-referendum

donderdag, 16 juni 2016

Wat mij trof in de campagne van Oorlog is Geen Oplossing voor een "nee"-stem bij het referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne, waren de vrij agressieve reacties van "ja"-stemmers.

Henk van der Keur

Een groeiende beweging

maandag, 6 juni 2016

Op 11 november 2014 demonstreerden enige tientallen mensen in Amsterdam tegen het toen nog vrijwel onbekende TTIP. Een jaar later trokken er 7.000 demonstranten door de hoofdstad.

Willem Bos

'Veerkracht'

vrijdag, 3 juni 2016

Links zit in de problemen. En niet zo'n beetje ook.

Rob Lubbersen

Niets is heilig

woensdag, 1 juni 2016

Zowat elk debat ontaardt tegenwoordig in ingegraven stellingen, moddersmijterij en verdachtmakingen. Dat maakt het zoeken naar toenadering, begrip en oplossingen schier onmogelijk.

Karin Spaink